Здрава Србија формирала Покрајински и Градски одбор странке у Новом Саду (ВИДЕО)

Најмлађа смо партија на српској политичкој сцени и основани смо пре непуне две године. Кренули смо из унутрашњости Србије и тада смо рекли да ћемо прво да се позиционирамо у оним деловима Србије где нас већ знају, а касније ћемо, по принципу концентричних кругова, да се ширимо на нивоу целе Србије. Пошто је партија регистрована на Златибору а пуно Новосађана и уопште Војвођана долази на нашу планину и логично је да дођемо у Нови Сад и Војводину и да овде ширимо правце свога деловања и промовишемо Здраву Србију – изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић приликом формирања Покрајинског и Градског одбора странке у Новом Саду.

Залажемо се за децентрализацију и заштиту националних интереса, нагласио је Стаматовић, за све оно што је потребно да се приближимо оном малом, обичном човеку,  и кроз програм ћемо заступати његове интересе. Имамо дугогодишње искуство у томе, и за ствари које критикујемо даваћемо конкретна решења.

Излазимо на изборе, како председничке и парламентарне, тако и на локалне, зато што сматрамо да је паметније да свој програм и свој рејтинг измеримо на изборима. Иако ми као Здрава Србија имамо примедбе на тај изборни процес и на слободу медија, сматрамо да је боље да се измеримо у тим демократским условима, чак иако су они понекад злоупотребљени  од оних који имају власт и моћ, закључио је Стаматовић.

За повереника Покрајинског одбора Здраве Србије изабран је Саша Вујић, док је за повереника Градског одбора Новог Сада изабран Никола Стојковић. „Покрајински одбор ће следити програмска начела и принципе Здраве Србије, а наравно да Војводина има своје специфичности. Обратићемо пажњу на националне мањине, али и на рурални развој, са програмима за укључивање младих у привредне токове, поготову у производним делатностима у руралним срединама“ изјавио је повереник Покрајинског одбора ЗС Саша Вујић. Он је додао да је Нови Сад следеће године европска престоница културе и „помоћи ћемо колико будемо могли да се презентујемо целом свету. Сматрам да председник Стаматовић, који је направио чудо на Златибору, може да помогне свакоме са својим саветима“