Идеја Здраве Србије стигла и до Новог Бечеја

Делегација Здраве Србије (ЗС) на челу са председником странке Миланом Стаматовићем и председником Извршног одбора Арсеном Ђурићем упознала је на трибини грађане Новог Бечеја са програмским начелима и циљевима за које се залаже ова регионална странка по месту оснивања, а која делује у Војводини и широм Србије, и то ширећи мрежу својих одбора системом концентричних кругова из Чајетине у којој се налази седиште странке, чиме су њени оснивачи желели да покажу да живота има и изван Београда, Новог Сада или осталих великих градова Србије. Својим суграђанима се обратила и Маја Ташин, повереник Здраве Србије за Нови Бечеј. 
“Кренули смо и још увек нам је центар активности у једној малој средини, у општини Чајетина, познатијој по Златибору, и првенствено се бавимо животним темама грађана. Већина други странака се одлучује да своје активности реализује у великим градовима, а шта грађани малих средина имају од тога? Често се ни не консултују са њима, водећи рачуна само о рејтингу а не и о добробити за све грађане тих средина – нагласио је Милан Стаматовић.

Председник Извршног одбора ЗС Арсен Ђурић, повереник ЗС за Нови Бечеј Маја Ташин, председник ЗС Милан Стаматовић


Моја генерација и старији од мене, наставио је Стаматовић, је одлучила да остане у тим мањим, здравим срединама, али питање је да ли то желе и наша деца или се одлучују за живот у већим градовима или чак одлазак у иностранство. Здрава Србија практичним примерима жели да покаже да је много лакши и квалитетнији живот у мањим срединама, у којима руководства тих општина првенствено брину о интересима сваког свог грађанина. Од једне мале, девастиране општине са око 15 хиљада становника за релативно кратко време смо успели да створимо једну од најразвијенијих општина у Србији. То се може видети према буџету, према стандарду становника и, што је нама можда најбитније, позитивном природном прираштају. Управо ових дана смо донели одлуку да проширимо зграду вртића на Златибору како бисмо могли да примимо сву децу, а могу да се похвалим и да вртиће имамо у чак 10 сеоских средина. Млади људи остају и заснивају породице на својим огњиштима, а и неки други се одлучују да будућност започну код нас.

Председник Покрајинског одбора ЗС у Војводини Саша Вујић, председник Извршног одбора ЗС Арсен Ђурић, члан Главног одбора ЗС Аврам Илић, председник ЗС Милан Стаматовић


Исто тако бисте и ви у Новом Бечеју, Тителу или Бечеју могли да природне потенцијале и пољопривреду ставите у функцију, да будете своји на своме. Часни и вредни домаћини, са осећајем за своју породицу, за своју државу , за своје место, нагласио је Стаматовић. И ви у Новом Бечеју можете да урадите исто оно што смо ми урадили на Златибору. Да изградите путеве, комуналну инфраструктуру, објекте за културу и спорт, да створите амбијент у коме ће млади људи видети будућност и у коме ће желети да живе. Да општинским субвенцијама заштитите оног малог пољопривредника који се без те врсте помоћи не може борити са великим компанијама. Познато је да су најразвијеније земље света свој развој заснивале управо на оснаживању тих малих привредника, који су се ширили и удруживали и доносили добробит и својој породици и својој локалној средини и својој држави.


Председник Извршног одбора Здраве Србије Арсен Ђурић је истакао да је ова странка специфична по томе што у свом седишту, у општини Чајетина, не даје обећања као друге странке већ то показује практичним примером онога што је реализовано. “Од оснивања странке покушавамо да тај пелцер пренесемо широм Србије и тамо где нас знају смо и показали резултате.  Као потврду тога, рећи ћу да смо у 25 градова и општина учествовали на локалним изборима и да тамо имамо више од 100 одборника. Наш циљ до наредних парламентарних избора је да уђемо у што више општина и да тако имамо добар потенцијал за освајање репрезентативног броја посланика у републичком парламенту који ће се борити за становнике тих локалних средина, не занемарујући патриотизам и добробит за целу државу, закључио је Ђурић.