Учешћем у локалној власти у Косјерићу заложићемо се за професионалну општинску управу, да најбољи стручњаци буду на правим местима, да се осноје локална Канцеларија за економски развој, а да пољопривредна служба дође на ноге сељака, домаћина који су сачували Србију у свим тешким временима кроз које је пролазио наш народ – изјавио је Миливоје Трифуновић, кандидат за одборника на листи број 3 коалиције Здрава Србија – Нова Србија под називом „Домаћини да победе – Милан Стаматовић“.

Канцеларија за локални економски развој бавиће се писањем пројеката за учешће на конкурсима код министарстава и других донатора, јер у претходном периоду није коришћена могућност за учешће на конкурсима. Оснаживањем локалног економског развоја створили би се предуслови за добијење одређених средстава из различитих фондова – истиче Трифуновић.

Хоћемо контејнере у сваком селу а не дивље депоније, додао је Трифуновић, нагласивши да о проблемима из области екологије, али и свим осталима који се непосредно тичу грађана, убудуће мора да се одлучује у оквиру месних заједница, којима ћемо вратити некадашњу улогу. Расписаћемо изборе за нове савете месних заједница, кроз које ће грађани моћи да иницирају шта је неопходно радити у одређеним месним заједницама а добиће и одређени део средстава за рад и улагање у њиховим микро срединама – закључио је Трифуновић.