Стаматовић: Додатна подршка пољопривреди и туризму (ВИДЕО)

Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић и председник Извршног одбора Арсен Ђурић обишли су села мионичке општине и са домаћинима разоварали о проблемима са којима се пољопривредни произвођачи свакодневно сусрећу.

“Са породицом Павловић из села Попадић и породицом Поповић из села Куманице сам разговарао о неопходности јачања домаће пољопривредне производње и потреби за већим  субвенцијама које би локалним произвођачима омогућиле да буду конкурентнији и на домаћем и на иностраном тржишту. Још једна конкурентска предност Србије је свакако и туризам и мислим да би становници општине Мионица имали шта да кажу и на том пољу јер овај крај има још увек неискоришћених туристичких потенцијала” изјавио је Милан Стаматовић, обећавши мионичким домаћинима да ће Здрава Србија учинити све да искуства у развоју пољопривреде и туризма на територији општине Чајетина пренесе и овдашњем становништву.

Арсен Ђурић је породицама Павловић и Попадић презентовао све оне позитивне тековине које Здрава Србија, преко својих представника у општини Чајетина, већ годинама примењује, држећи се традиције али и усвајања најновијих светских знања у области пољопривреде и туризма. “Нема веће и квалитетније производње без примене најсавременије технологије управљања пољопривредном производњом а задатак државе је да створи такве услове у којима ће онај ко ради моћи добро и да заради. Здрава Србија за сада има председнике у две општине и они се максимално залажу да те општине буду сервис грађана а не обрнуто” рекао је Ђурић.