Стаматовић позвао чешке инвесторе у посебан обилазак Златиборског округа

Председник општине Чајетина и председник Здраве Србије, Милан Стаматовић позвао је чешке инвеститоре у посебан обилазак тог краја и навео да ће локална самоуправа на чијем је челу, максимално ефикасно изаћи у сусрет свим евентуалним питањима, саопштено је данас.

Амбасадор Чешке Томаш Кухта током данашњег сусрета са Стаматовићем, најавио је посету привредника Чешке крајем месеца јер, како је навео, постоји интересовање за свеобухватним интензивирањем сарадње са Србијом.

Он је додао да је посебно интересовање у областима попут туризма, које су највише погођене пандемијом корона вируса.

Кухти је навео да се очекује наставак разговора “на највишем нивоу” и оценио да је одличан тренутак за нове развојне пројекте, који ће додатно учврстити односе две државе.

Стаматовић је захвалио Кухти на пријему и могућности да у директном разговору пренесе планове развоја Златибора у наредном периоду.

Како је оценио, интересовање за најдужу гондолу на свету је изванредно и прогнозе стручњака су “предвиделе да се сама инвестиција исплати у року од годину дана”, што у области туризма представља изузетан успех.

“Очекује да ће страни туристи посебно бити заинтересовани за најпосећенију српску планину, када се у најскорије време заврши реконструкција аеродрома ‘Поникве’, који је удаљен свега десетак километара”, навео је председник општине Чајетина.

У знак захвалности и успомену на време проведено у Београду, Стаматовић је Кухти уручио је слику Владимира Митровића “Златиборски пејзаж”.

Извор: Бета