Стаматовић: Србија да се супростави уласку лажне државе Косово и БиХ у НАТО

Србија мора да се супростави покушајима са Запада да се, у сенци руско-украјинског сукоба, на мала врата, у НАТО пакт уведу Босна и Херцеговина и лажна држава Косово – изјавио је председник Здраве Србије и члан руководства Коалиције суверениста Милан Стаматовић, додајући да су данас два члана председништва БиХ, прегласавањем Милорада Додика, покушали да уведу санкције Руској Федерацији.


На то да се Косово и БиХ покушавају силом угурати у НАТО – према Стаматовићевим речима – указују и јучерашња изјава турског председника у Приштини, као и сулуда тврдња британског премијера Џонсона да је 1992. извршена некаква агресија на Босну, односно Муслимане.


– Као да су, два од три конститутивна народа у БиХ, Срби и Хрвати, Боже ми опрости, извршили агресију на саме себе!? Зато гласно поручујемо да је, на основу важеће Резолуције Савета безбедности, Косово и Метохија неотуђиви део војно неутралне Србије, као и да без сагласности Републике Српске, као конститутивног дела БиХ, никакав улазак у НАТО не долази у обзир – рекао је председник Здраве Србије.


Здрава Србија на предстојеће парламентарне изборе излази под редним бројем 10, као део Коалиције суверенисти коју још чине странка Доста је било и покрет Живим за Србију.