Осим зебње да ли ће се сукоб у Украјини проширити изван граница те земље, већина европских земаље, укључујући и Србију, са правом брине како ће се то одразити на могућност добијања руског гаса. Узрочно последично, то се свакако одражава и на мању или већу самосталност у вођењу наше спољне политике, која непосредно у овом сегменту утиче на квалитет живота грађана Србије и могућност за рад великих привредних система који су се у великом броју одлучили за гас као основни енергент – упозорио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС) и члан врха Коалиције суверенисти.


Грађани тренутно не морају да брину, наставио је Стаматовић, али као домаћин у својој локалној средини, који брине и о добробити свих становника Србије, препоручио бих им да мало више пажње посвете штедњи свих врста енергената, укључујући и гас. Сада се показује да је било исправно наше инсистирање да успостављамо најбоље могуће добре односе са Руском Федерацијом, а која је и највећи снабдевач гаса у Европи.


Здрава Србија на предстојеће парламентарне изборе излази под редним бројем 10, као део Коалиције Суверенисти коју још чине странка Доста је било и покрет Живим за Србију.