Шеварлић: Подстицаји за пољопривреднике на нивоу субвенција за стране инвеститоре

Београд, 28.5.2020 –  Здрава Србија ће се залагати да подстицаји за пољопривредну производњу и развој села, буду минимум пет одсто, а за сеоски туризам најмање један одсто, при чему ћемо за пољопривреднике са децом обезбедити посебне подстицаје који ће бити на нивоу субвенција које држава Србија даје страним инвеститорима – изјавио је Миладин Шеварлић, кандидат за посланика коалиције ”Здрава Србија – Боља Србија”.

Од пописа 2002. године до данас уништено је преко 230.000 породичних газдинстава,  то је 2.300 села опустелих са по 100 угашених пољопривредних газдинстава – истиче Шеварлић, додајући да је сада дошао тренутак да се у Србији нешто промени, да оживе села и пољопривредна производња која треба да буде основ привредног развоја наше земље, јер нема здраве Србије и здраве нације без здраве и природне хране.

Никада нећемо дозволити да наша деца одрастају на загађеној, отровној и генетски модификаној храни јер имамо све услове да им обезбедимо здрав живот и здраву исхрану, имамо незагађена сеоска подручја, чист ваздух, воду и плодно земљиште – закључује Шеварлић.