Ако победим, Србија никада неће у НАТО

Председнички кандидат Милан Стаматовић изјавио је данас да, ако буде изабран за председника Републике, Србија никада неће бити чланица НАТО, а свака таква иницијатива биће и законом забрањена као акт велеиздаје земље.

Стаматовић је, поводом 18. годишњице почетка агресије, јутрос положио венац на месту где је 8. априла 1999. године, у четири сата ујутро, у брвнари Ски-центра “Торник”, НАТО пројектил усмртио тројицу цивила – Неђа Урошевића из Чајетине, Радоја Марјановића из Рибнице и Миленка Савића из Јабланице, наводи се у саопштењу његовог изборног тима.

Грађани Србије можда могу и да опросте, али никада не смеју да забораве да су те 1999. године бруталну агресију на једну малу Србију извршили САД, Велика Британија, Немачка, Турска, Белгија, Холандија, Данска, Исланд, Чешка, Француска, Мађарска, Италија, Канада, Норвешка, Пољска, Португал, Луксембург”, подсетио је Стаматовић.

Све те државе су, уз изузетак Грчке и Шпаније, после окупације Косова биле су и међу првима које су признале самопроглашену независност једине НАТО државе у Европи”, рекао је Стаматовић.

Извор: fonet.rs