Ако власт не реагује, Срби ће постати надничари на властитој земљи

Чајетина – До пре само десетак дана, бивши премијер бусао се у прса јуначка како ће спречити продају српског земљишта странцима,

а његов заменик се клео да ће дати дипломатски имунитет Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, а откако су постали, један председник Републике, а други в.д. премијера, о овим двема животним темама, бриселски двојац на челу државе ћути као заливен, изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић.

Стаматовић је ово рекао, поводом Вучићеве изјаве да ће његова, сада већ бивша влада, “до краја свог мандата”, законски спречити примену оног дела Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) који се односи на либерализацију продаје српске земље страним држављанима, а који ступа на снагу 1. септембра.

“Србији није остало довољно ни времена ни маневарског простора да то реализује, а јучерашње изјаве из тзв. техничке владе, потврђују да још нема ни плана како то да се уради, већ се грађанима продаје магла о томе како су овај проблем решиле чланице ЕУ Пољска и Мађарска, пренебрегавајући факат да иста та Мађарска, преко инвестиција у српски банкарски сектор и под формом помоћи Мађарима, ма где живели, заправо, има амбицију да купује плодно земљиште по Војводини”, рекао је Стаматовић.

Он је упозорио да разни инвеститори, често сумњивих биографија, већ шпартају по северној покрајини и безецују, резервишу и, као, закупљују десетине хиљада хектара, попут непостојеће фирме из Абу Дабија која је, под мистериозним условима, већ, готово бесплатно, добила земљу војних установа у Моровићу и Карађорђеву.

Здрава Србија (ЗС) упозорава да ће, као што већ чини на Златибору, свугде тамо где има политичког утицаја по Србији, позвати грађане, пре свега ратаре, паоре, земљораднике, сточаре и воћаре, да се одупру расипничкој антидржавној осовини Вучић – Дачић која, по налогу својих патрона из Брисела, крчми ресурсе и природна богатства Србије, а од Срба ствара надничаре на њиховој властитој земљи.

Глас западне Србије