Бошко Обрадовић на протесту у Ужицу

Ужице, 29.3.2019 –  Десети грађански протест “Један од пет милиона“ у Ужицу окупио је већи број Ужичана у односу на претходна окупљања, а први говорник, Мирослав Алексић, из Народне странке, посланик, овим речима обратио се Ужичанима:

„Хвала вам што трајете у овој борби, што не желите да будете са стране и да чекате да неко други ослободи Србију. Борите се за будућност, борите се за вашу земљу и за вашу децу. Ја позивам и све оне из Ужица који нису овде, али и из других градова широм Србије, да се боре за себе. Од народа зависи колико ће трајати свака власт. А ова власт је дошла до краја. Морамо да скинемо јарам са врата који су нам наметнули! Нема више страха драги пријатељи у Ужицу. Страх више не живи овде. Страх је сада код оних који се плаше од пада власти, и плаше се суда народа.”

Ужичанима се вечерас обратио и Бошко Обрадовић лидер покрета Двери. „Ако не дође до одузимања фреквенције телевизији Пинк, ако се не заустави тај криминални, ненормални програм те телевизије који двадесет четири сата дневно лаже и клевеће и на најдрастичнији начин вређа политичке противнике ове власти, а да они никада не могу да одговоре на све те лажи, ми ћемо онда да се организујемо, и једне суботе током наших шетњи, идемо у посету Жељку Митровићу, па да видимо да ли смо ми из Чачка, или ви из Ужица сељаци који рушимо његов Београд”, рекао је.

Обрадовић је рекао како је опозиција јединствена у захтевима за смену власти на челу са Вучићем и позвао да Србија “стане 13. априла”: „Сви ћемо тада бити у Београду да се погледамо очи у очи са овим режимом. Смена Александра Вучића, смена Ане Брнабић, смена Небојше Стефановића, Маје Гојковић, ослобођење медија, на челу са јавним медијским сервисима, и минимум слободе медија од шест до девет месеци, и дебате на националним медијима, па тек онда господо напредњаци можемо на изборе на свим нивоима”, поручио је Обрадовић.

После говора, демонстранти су мирно прошетали главном улицом, и вратили се на плато испред Градске куће.

Извор: www.slobodnaevropa.org