Чајетина нуди локацију и новац за градњу српског “Зида плача” на Златибору

Чајетина је спремна да држави понуди бесплатну локацију на Златибору и делом финансира градњу Меморијалног центра српских жртава геноцида у 20. веку.– По узору на јеврејски Јад Вашем, Србија мора под хитно да крене у изградњу Меморијалног центра где би била исписана имена свих наших сународника које је злочиначка рука убила у протеклих 100 година, од Балканских ратова до жртава НАТО агресије – саопштио је данас председник општине Чајетина и кандидат за председника Србије на недавно одржаним изборима Милан Стаматовић.

Он каже да државна власт, “пошто је добила врућ шамар бирачког тела у Србии које је у огромној већини патриотско, намерава да наврат – нанос стави на дневни ред Скупштине Србије Предлог закона о ратним меморијалима.

– Овај меморијални, историјски и едукативни центар мора да се гради, не у Београду, већ у западној Србији, тамо где се наша матична држава спаја са осталим српским земљама, тамо где су се најснажније бранили Србија и српство, тамо где су почињени највећи злочини. Да све не би прешло у лицитирање или изговоре “нема пара”, општина Чајетина је спремна да понуди бесплатну локацију и издвоји озбиљна средства за почетак реализације овог пројекта – саопштио је Стаматовић.

То мора да буде, додао је он, истовремено и државни, свеграђански и српски национални, световни, духовни и верски споменик, али и српски “Зид плача”.

 

Извор: БЛИЦ