ДВЕРИ и ЗДРАВА СРБИЈА ОД САДА ЗАЈЕДНО: За Србију, народ и Русију!

Лидери Покрета Двери Бошко Обрадовић и Здраве Србије Милан Стаматовић данас су потписали споразум о заједничком политичком деловању чији је циљ смена актуелне власти, односно да после Вучића Запад не доведе новог Вучића

Обрадовић и Стаматовић су после потписивања истакли и да је данас почело стварање патриотског опозиционог фронта за социјано-праведно и слободно друштво који је отворен за све странке, синдикате и удружења гарђана који деле исте вредности.

На конференцији је наглашено и да су предстојећи београдски избори, као и избори у још десет локалних самоуправа прва прилика за заједнички наступ и почетак смене „накарадне власти“.

„Обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима“, рекао је лидер Двери.

Обрадовић је навео и да је данас велики дан за опозициону сцену јер се, како је навео, ради о првом, после много година укрупњавању опозиције.

„Ми долазимо из унутрашњости, из западне Србије и то њеног непокретног дела где Српска напредна странка нема апсолутну власт“, рекао је он изразивши уверење да ће тако бити и у целој Србији.

Обрадовић је рекао и да се Двери и Здрава Србија залажу за исте националне вредности – очување Косова и Метохије у саставу Србије, ближу сарадњу с Русијом и да су против уласка у ЕУ и НAТО.

„Наше јединствено је потпуно“, рекао је он, истакавши да сарадња неће бити могућа са онима који под фирмом опозиције сарађују са СНС.

У том контексту поменуо је Демократску странку и њеног лидера Драгана Шутановца, истакавши да Двери и Здрава Србије не желе да после смене режима Aлександра Вучића на власт дође „гори Вучић“.

Стаматовић је рекао да Здрава Србије као ни Двери никада нису кокетирали са Вучићем и да им је то предност.

Навео је да их власт, као и све који другачије мисле назива криминалцима, вређа и дискредитује на разне начине и истакао да их то неће уплашити.

„Не желимо да мењамо власт на улици већ на изборима“, рекао је Стаматовић који је позвао све странке на сарадњу у вези обезбеђивања фер и демократских услова за изборе.

Он је навео и да бирачки спискови морају бити проверени и сређени, а медији слободни као и да је неопходно да Вучић престане да злоуптребљава државне институције.

Оштро је критиково економску политику владе, истакавши да Србија нема службу за заштиту националне економије.

Навео и да општина Чајетина није могла да добије ни дозволу за изградњу панорамске гондоле а камоли неку субвенцију док страни инвеститорима немају с тим никвих проблема.

„Борићемо се да заштитимо домаће пољопривредне произвођаче и раднике“, рекао је Стаматовић.

Двери и Здрава Србије су принципе заједничко политичког деловања сублимирали у преображењску декларацију од 15 тачака.

„Ми смо српски родољуби и заштита српског националног и духовног идентитета као и српских националних и државних интерса, за нас је увек на првом месту“, једна је од тачака те декларације.

Извор: Србин.инфо