Двери и Здрава Србија организују “Марш на Београд”

Покрет Двери и Здрава Србија, најавили су у Чачку да ће 16. септембра организовати “Марш на Београд” и испред зграде Владе одржати протест како би послали поруку да “актуелна власт мора да оде”.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да ће тог дана након протестне шетње централним београдским улицама отићи и до зграде Радио телевизије Србије. Обрадовић је оштро критиковао РТС и најавио да ће захтевати гостовање у централном Дневнику.

“Крећемо у марш за Београд, марш слободе и правде, марш свих понижених и увређених у Србији, радника, пензионера, сељака, у име Срба са Косова које су издани и продани, породичних људи”, рекао је он.

Навео је и да се марш организује у име комплетне Србије која је, како је рекао, социјално и правно згажена и уништена у последњих шест година под влашћу Српске напредне странке. Истакао је да Двери и Здрава Србија не желе више да трпе “зулум напредњака” и оценио да је септембр прави месец за почетак борбе “против Вучићеве власти” и медијског мрака, пре свега београдских медија с националним фреквенцијом.

Он је оценио да без слободних медија нема поштених избора и да је бесмислено излазити на изборе уколико медији, не буду отворени и за опозицију. Обрадовић је рекао и да “опозиције нема у информативним емисијама и више не постоји ниједна политичка емисија у којој гостују представници опозиције”.

“Тражимо да се свако вече након Дневника 2, организује политичка емисија у којој би гостовао по један представник власти и опозиције”, рекао је Обрадовић.

Лидер Здраве Србије Милан Стаматовић је рекао да је дошло време да се актуелној власти покаже да у Србији постоје људи који мисле својом главом и који се не плаше. Према његовим речима, дошло је време и да се власти покаже да постоје људи и који хоће слободу, пре свега слободу медија. Затражио је да и опозиционе странке буду равноправно заступљене у медијима с националном фреквенцијом.

“Хоћемо да се боримо за права обичног човека, а не да идемо за квази интелектуалцима који су куповали дипломе и који су са приватних факултета дошли на власт”, изјавио је Стаматовић.

Он је рекао да “Марш за Београд” није уперено против државе Србије, већ против Српске напредне странке, која према његовој оцени “влада страхом, медијима, новцем и државним институцијама”.

“Нећемо да дозволимо да се злоупотребљавају државне институција попут Безбедносно информативне агенције, чији ће директор Братислав Гашић сигурно добити велику моћ, а моћи ће да формира приватну службу која ће радити у интересу СНС”, рекао је Стаматовић.