Формиран локални одбор Савеза за Србију – Горњи Милановац

Горњи Милановац, 02.10.2018 – Након оснивања Савеза за Србију, на републичком нивоу, политичког блока који чини десет чланица, опозиционих партија и покрета, коалиција коју чине опозиционе странке основана је и на локалу, и деловаће као локални одбор Савеза за Србију, речено је на синоћ одржаној конференицији за медије коју су организовали представници шест странака оснивача локалног одбора Савеза за Србију из Горњег Милановца.

Према речима Владимира Радосављевића, представника УСС Слога, локални одбор Савеза за Србију – Горњи Милановац чине представници оснивача Савеза за Србију: Демократска странка, Народна странка, Српски покрет Двери, Здрава Србија, Удружени синдикати Србије Слога и грађани окупљени око Драгана Ђиласа.

Савез за Србију је алтернатива овој власти којој желимо да се супротставимо на демократски начин. Поред локалног одбора формирали смо и Оперативни тим Савеза за Србију – Г. Милановац чији је приоритетни задатак писање Програма за Горњи Милановац у којем ће, слично Програму Савеза за Србију на нивоу републике, бити дефинисане конкретне тачке деловања и ставови око којих смо сви, упркос својим политичким и идеолошким разликама, апсолутно сагласни. У овај Савез нас је окупила, пре свега жеља, да се супротставимо овом лошем режиму и да се изборимо за основне услове који би довели до нормалног функционисања општине у интересу грађана, а не у интересу појединаца или привилегованих група. Ми ћемо се томе супротставити кроз Програм који ћемо ускоро представити – рекао је Радосављевић и додао да очекују да им се, у најкраћем року, придружи и Група грађана “Млади Милановца”.

– Очекујемо да нам се у најкраћемо року, на локалу придружи и ГГ “Млади Милановца”, члан Конференције Савез за Србију са којима смо у контакту и разговорима који ће се, не сумњамо,  завршити ускоро њиховим уласком у наш локални одбор – закључио је Радосављевић.

СТАНКОВИЋ: ЛОКАЛНИ ОДБОР СЗС Г. МИЛАНОВАЦ ЈЕДИНА ПРАВА ОПОЗИЦИЈА

Небојша Станковић из ОО Српског покрета Двери у Горњем Милановцу је истакао да у Горњем Милановцу праве опозиције нема.

Окупули смо се у Савез за Србију – Горњи Милановац са основном намером да будемо једина али права опозиција у нашој општини. Опозиција која ће све проблеме аргументовано износити и која ће предлагати решења тих проблема, јер у Милановцу праве опозиције нема – рекао је Станковић.

ЂУРОВИЋ: ПРВЕНСТВЕНО ЋЕМО СЕ БАВИТИ НАШИМ ГРАДОМ И ОПШТИНОМ

Љиљана Ђуровић, повереник Народне странке за Горњи Милановац казала је да су се окупили у овој коалицији да би се првенствено бавили милановачком општином и градом.

Пошто видимо да праве опозиције нема, а да нам се урушава и држава и друштво, ми смо морали да направимо овај корак и да изадјемо сви заједно да покушамо нешто да урадимо. Ако је једноумље, ако један човек мисли да све зна, можда једна партија, то није добро! Покушаћемо да им помогнемо, да изадју на бољи пут или ми да исто урадимо, да превазидјемо те проблеме у локалној заједници. Државу чине територија, људи и обележја. Територија нам је угрожена, сви знамо. Људства је све мање, а ништа се не чини по том питању на државном нивоу. У нашем граду постоје извесне компаније које се баве заштитом и подршком породице. Због тога ми организујемо многе акције и једна од њих је “Један потпис мења све”, и Народна странка ће наставити са том акцијом – казала је Ђуровић.

КОВАЧЕВИЋ: ШТО ВИШЕ ИЗЛАЗИТИ МЕЂУ НАРОД И ГОВОРИТИ

У овом Савезу има више странака и наше разлике би требало што више усагласити, да би били сложни у  свему и да, коначно, победимо ову диктатуру која се води у Србији. Мој предлог је да што више излазимо медју народ, да држимо говоре, да би народ схватио шта се ради у овој земљи…јер народ само слуша њихове медије… – казао је Иван Ковачевић, Здрава Србија.

ГОЈКОВИЋ: ПОКАЗАЋЕМО И ДОКАЗАЋЕМО ДА ОПОЗИЦИЈЕ ИМА

Ненад Гојковић, у име Групе грађана окупљених око Драгана Ђиласа, истакао је да је СЗС на локалу сложно решио своје различитости и да ће радити у служби грађана а против, како је рекао, аутократског и буразерско-пријатељског начина вођења општине.

– Колеге које су говориле испред мене су нагласиле да у нашој општини нема опозиције. И председник општине воли да истакне да у Горњем Милановцу нема опозиције. Ми смо сада овде да то демантујемо, и да опозиције има и то ћемо доказати. На претходним локалним изборима, странке данашње владајуће коалиције, представиле су један привид лажног референдумског стања измедју социјалиста и напредњака и довели грађане у заблуду да је глас за опозицију, тадашњи, бачен глас.  Данас смо овде да покажемо да опозиције има. Опозиције која је сложна и која је сложно решила да своје страначке, идеолошке, а и личне различитости, стави у страну и да ради једино у служби грађана, а против аутократског и буразерско-пријатељског начина вођења општине, од стране председника Дејана Ковачевића и његових послушника у општини – казао је Ненад Гојковић, у име Групе грађана окупљених око Драгана Ђиласа.

НЕБОЈША ГОЈКОВИЋ: НИЈЕ ПРВИ ПУТ ДА СЕ ОПОЗИЦИЈА УЈЕДИНИЛА

Небојша Гојковић председник ОО Демократске странке је подсетио да ово није прву пут да се опозиција удружује.

– Још једном бих подсетио да ово није први пут да се опозиција уједињује у Србији, овај Савез је нужност, из разлога да покушамо сви заједничким снагама да направимо неки резултат. Уосталом, и СНС не води ову власт сама, него у једној великој коалицији са другим партијама. Колико ћемо у томе успети, а надам се да хоћемо, рећи ће грађани на изборима – истакао је Небојша Гојковић.