Потписници „Споразума са народом“: Велики народни протест у суботу 13. априла у 15 часова испред Скупштине

Београд, 1.4.2019 – Потписници Споразума са народом на данас одржаном састанку констатовали су да Вучићев режим није испунио ни један од захтева који су грађани дефинисали током протеста који траје више од четири месеца у преко 100 градова и општина Србије.

Још на самом почетку протеста Александар Вучић је изјавио да неће испунити ни један захтев нас који протестујемо. То је једина ствар коју је до сада рекао а да није слагао. И зато 13. априла у 15 часова на платоу испред Скупштине Србије организујемо велики народни протест. Позивамо све грађанке и грађане да заједно кажемо НЕ бруталној злоупотреби медија, бахатом уништавању институција, отимачини привредних ресурса, кршењу демократских начела и оспоравању људских права у режији Александра Вучића и његовог напредног клана који нам је окупирао државу и заробио друштво.

Потписници Споразума, заједно са организаторима протеста “1 од 5 милиона”, сагласни су у намери да мирни грађански протести од тог дана улазе у нову фазу која подразумева све ненасилне видове грађанске непослушности.

Пре великог народног протеста у оквиру редовног протеста у суботу 6. априла позивамо грађане на шетњу од зграде Владе Републике Србије, која игнорише грађане, до зграде телевизије Пинк, која злоупотребљава националну фреквенцију за ширење мржње и етикетирање политичких неистомишљеника Александра Вучића. Ова пракса не само што уништава демократске капацитете нашег друштва, већ је својеврсна претходница физичком насиљу које се перманентно спроводи над грађанима који искажу своје неслагање са овом криминалном, нестручном и бахатом влашћу као и опозиционим политичким активистима који се боре против овог аутократског режима. Најтрагичнији пример овакве праксе телевизије Пинк је скандалозна кампања која је претходила ликвидацији Оливера Ивановића која и даље остаје без било каквог правног епилога.

(Савез за Србију)

Извор: www.nspm.rs