Изборна скупштина Здраве Србије 19. јануара на Златибору

Чајетина, 17.1.2020 –  Изборна скупштина Здраве Србије (ЗС), на којој ће делегати из свих делова Србије, изабрати руководство странке и њеног председника, биће одржана у недељу, 19. јануара, с почетком од 11 часова, у свечаној сали ”Гранд хотела Торник” на Златибору.

Конституисањем органа странке биће заокружен процес стварања Здраве Србије који је започет још 5. јуна 2017. године, када је формиран први Иницијативни скуп за оснивање странке у златиборском селу Љубишу, да би 4. марта 2019. године решењем Министарства државне управе и локалне самоуправе ЗС и званично уписана у Регистар политичких странака Србије.

Здрава Србија је јединствена, аутентично регионална странка по месту настајања, али и оригинална по томе што жели да помогне оздрављењу целе Србије, акцијом из унутрашњости, а не из Београда.

Основу политичког програма Здраве Србије чини одговорна национална и државотворна политика у циљу очувања територијалног интегритета и суверености Србије, бриге о свом народу у земљи, региону и дијапсори, сузбијању криминала и корупције, децентрализације власти, одговорне спољне политике, опстанка српског народа на Косову и Метохији, Босни и Херцегоини, као и у Црној Гори, развоја комплетне економије са нагласком на развој пољопривреде, туризма и предузетништва.