Јовановић на протесту “1 од 5 милиона” у Ужицу: Србија се усправила, нема назад!

Ужице, 15.3.2019 –  Шеф одборничке групе Савеза за Србију у београдском парламенту Никола Јовановић поручио је вечерас на протесту “1 од 5 милиона” у Ужицу да се “Србија усправила” и да ће осванути једна другачија Србија која ће бити праведна, ефикасна и развијена европска држава.

“Председник Србије и СНС-а Александар Вучић не може више да скупи ни хиљаду људи у градовима Србије, 70 аутобуса у Смедерево, 40 у Сремску Митровицу. Полиција неће да пише казну када види налепницу ‘Један од пет милиона’. Ми ћемо победити, то већ и они виде”, рекао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке. Он је казао да Србија више никада неће бити иста. “Пинк неће имати фреквенцију. Фирма која добије субвенцију, мораће да исплаћује плату од најмање 350 евра месечно. Грађани ће директно бирати свог председника општине и градоначелника, неће бити округа без посланика”, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да градска власт у престоници “уништава Београд, пљачка и подиже порезе”.

“Граде неку гондолу која је, узимајући у обзир дужину, једанаест пута скупља од оне на Златибору, граде ту бесмислену скаламерију док Србија замире”, рекао је Јовановић.

Јовановић је, као други пример неодговорне и катастрофалне политике власти СНС-а, навео постављање џиновског јарбола са заставом, за који ће власт у Београду издвојити три милиона евра свих грађана.

“Наша застава је најлепша на свету и требало би на свакој кући да виси, али тим карикатуралним пројектом само крију срамоту да је министар војске јуловски дезертер који у 47. години учи да намешта кревет и чисти пушку. Он брука сећање на Степу Степановића, Петра Бојовића, Живојина Мишића”, навео је Јовановић.