Кандидовао сам се да бих помогао да буде боље

Кандидат за председника Групе грађана “За Здраву Србију” Милан Стаматовић рекао је да се за ту функцију кандидовао да би помогао народу Србије да буде боље.
Током представљања кандидата на Другом програму РТС Стаматовић је рекао да жели да постави Србију на четири основна стуба који се користе у свим развијеним државама света а то су, по његовим речима – нација, вера, култура и традиција.

Он је рекао и да жели да демантује наводе премијера Србије Александра Вучића да нема свој програм и навео да има много тога да понуди српском народу.

Како је рекао кандидатуром и учешћем у кампањи жели да покаже да и у малој средини може да се направи резултат и додао да је од “девастираног” места општина Чајетина постала једна од најуспешнијих локалних самоуправа.

И то је разлог зашто сам се ја кандидовао да нашем народу буде као што је на Златибору“, казао је он и рекао да жели да искуства са локалног нивоа жели да пренесе на председнички.

Стаматовић је навео да председник, између осталог, може да саветује, да предлаже и да неке законе врати из процедуре и да све то може да утиче да се поправи углед Србије, њена економија.

Он је за себе казао да није аутсајдер и да мисли да ће бити једно од највећих изненађења ових избора.

Стаматовић је испред себе током представљања држао испред себе дрвени крст коју су му поклонила деца из Книнске крајине, за који је рекао да га обавезује да каже да се “вреди и може борити”.

Он је рекао да ће његов изборни штаб бити у Чајетини, а не у Београду и да му је жао што је кампања кратка и нефер.

Стаматовић је казао да се ради на томе да формира нову политичку партију – За здраву Србију.

Извор: Бета, novimagazin.rs