Косово се брани на Златибору

Председник општине Чајетина и кандидат за председника Републике Србије Милан Стаматовић, угостиo je представнике расељених Срба са Косова и Метохије, представнике Албанаца, такође расељених са КиМ лојалних Уставу Републике Србије, који су својим присуством пружили подршку Стаматовићу у намери да се кандидује за председника државе.

Присутнима су се обратили:

-Лозанка Радојичић, мајка убијеног српског јунака на Кошарама,

-Драгана Србљак из Гораждевца, рањена на реци Бистрици, када је двоје српске деце

мучки убијено, а неклико рањено,

-Албанац Љуљзим Адеми из Косовске Митровице, протеран 1999. године од стране

терориста из Косовске Митровице. Албанац лојалан Уставу и законима Републике

Србије. Тренутно расељен у Новом Саду.

– Олгица Мојсић председница Удружења расељених лица са КиМ „Српска колевка“

-Владимир Јанковић председник Удружења расељених Срба са седиштем у Нишу.

-Братислав Југовић, који је одустао од кандидатуре за председника државе и подржао

Милана Стаматовића.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић и будући председнички кандидат се захвалио на подршци коју је добио од расељених и Срба и Албанаца, а у своје име и у име целе Србије, посебно им се захвалио за све њихове активности на брањењу државних интереса на простору Косова и Метохије. Поручио им је да у Србији још увек има људи који размишљају и саосећају са њиховим болом и напорима да остану на свом кућном прагу.

„Нама је драго да смо данас имали прилику да угостимо расељена лица са КиМ и оне којих се политичари сете само пред изборе. Већ десет година општина Чајетина помаже расељена лица, а пристуни смо на КиМ кроз разне видове деловања. Никада нисмо то злоупотребили, већ смо поступали по савести и тако им помагали.

У годинама иза нас обезбедили смо смештај за зимовање и летовање, за децу из енклава. Помогли смо реализацију спортскимх кампова по Србији, црногорском и грчком приморју, а све у сарадњи са манастиром Хиладар, тако да је то имало једну духовну везу и покровитељство. Из тих разлога никада нисмо могли да злоупотребимо те људе, јер је помоћ долазила из срца и душе. А они су то препознали“, рекао је Стаматовић у свом обраћању.

Братислав Југовић, поздрављајући прустне,  истакао је да је дошао да подржи бољег од себе.

„Милан Стаматовић је једини истински патриота и једини кандидат народа, који штити имовину Златибора, а самим тим штити имовину грађана општине којом председава, а нама треба председник државе који ће да штити имовину свих грађана. Дугогодишњим мандатом он показује храброст да заштити народну имовину, спремност да се обрачуна са лоповима и врати државну имовину. Врло важно за нас левичаре и сваког ко Србију истински воли, јесте и сарадња са Руском Федерацијом, а просперитет је управо у тој сарадњи. Милан Стаматовић је у својој општини отворио једину канцеларију на територији РС за сарадњу са РФ и он је једини гарант да ћемо имати једну такву канцеларију и на нивоу државе.

Ја сам рекао да сам левичар, увек размишљам о обичном човеку, а не о фантому из Савамале где је срушена држава, а Милан је на Златибору одбранио државу. Као обичан човек, родитељ, на челу државе хоћу човека који може да ми одбрани право на имовину, живот и рад. Стаматовић претходних година показује да је способан за то. Сви остали кандидати су велики Срби који причају о Косову, а ништа за Косово не раде. Данас смо видели да је он пуно тога урадио за КиМ, а да се никада није сликао за то“.

Лозанка Радојичић изгубила је сина 3. октобра 1998. на Кошарама, када је, како каже, изгубила и свој идентитет, а постала мајка погининулог војника Владимира. Mајка убијеног јунака на Кошарама, истакла је да су њену подршку много пута злоупотребљавали и сликали се пред изборе, a након тога је заборављали.

„Дошла сам да подржим Милана Стаматовића због тога што је он човек који не прави разлике међу људима, без обзира да ли они долазе са КиМ, Војводине, Централне Србије, да ли су они припадници српске националности или су Албанци, он им приступа и опходи се према њима као људима једнаким пред Богом и законом. Полажем наду и веру у њега, да ће, кад постане председник, обележити и испоштовати пале борце са Кошара, који су дали своје животе на бранику отаџбине, спомеником какав доликује палим борцима за слободу народа. Хтела бих да напоменем да су до садашње власти обећавале како ће тај задатак обавити, али је све остало на празним обећањима“.

Албанац Љуљзим Адеми, из Косовске Митровице, протеран је 1999. године од стране терориста и сада живи у Новом Саду. Подржаће Стаматовићеву кандидатуру за председника државе, као и његови сународници, који су, како каже, лојални Уставу и законима Републике Србије. Подршку је Стаматовићу дала и Драгана Србљак из Гораждевца, која је рањена на реци Бистрици 2003. Како каже, он је човек који је увек помагао Србима из енклава.