Лидери Српске листе јавно да кажу ко их је натерао у коалицију са Тачијем и Харадинајем

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић позвао је данас лидере Српске листе да јавно саопште ко их је како је рекао, “натерао да уђу у коалицију са терористима и ратним злочинцима Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем”.

“Ако је то била њихова аутономна одлука, тражимо од правосудних органа Србије да процесуирају такозване српске лидере са Косова и Метохије”, навео је Стаматовић у саопштењу.

Он је позвао део највиших представника Српске православне цркве (СПЦ) да “уместо манекенисања на политичким ‘модним’ ревијама Александра Вучића, хитно почну припреме за враћање седишта Патријаршије у завичај и историјско средиште наше цркве”.

Стаматовић је затражио од председника Србије Александра Вучића да “испоштује вољу 81 одсто грађана Србије који чак ни као услов за чланство у ЕУ, не би подржали признавање косовске независности, као и недвосмислен став 84 одсто испитаника који су против приступања НАТО пакту”.

“Захтевамо од Александра Вучића да одговори грађанима Србије зашто се у понедељак скривао иза ауторитета нашег најоданијег пријатеља, велике Русије, лажући да се још тог дана чуо са Владимиром Путином, а учинио је то тек синоћ”, казао је председник Иницијативног одбора Здраве Србије.

Текст преузет са:  https://beta.rs/politika/86838-stamatovic-lideri-srpske-liste-javno-da-kazu-ko-ih-je-naterao-u-koaliciju-sa-tacijem-i-haradinajem