Николићу, признај ко ти је наредио да кршиш Устав!

– Уместо што кукумавчи како су га “издали пријатељи, издао га брат”, Томислав Николић има још неколико дана и више него довољно аргумената да испуни своју државничку и грађанску дужност и надлежним судовима преда кривичне пријаве против дуета распикућа и издајника на челу Владе, Вучића и Дачића – изјавио је кандидат за председник Србије Милан Стаматовић, подсећајући Николића на заклетву коју је положио ступајући на актуелну дужност.

– Вучић и Дачић починили су исувише антиуставних, противзаконских, тј. кривичних дела да би Николић и даље смео да жмури над тим. Према члану 8. Устава, територија Србије је јединствена и недељива, а граница неповредива, а Вучић и Дачић су, потписивањем “Бриселског споразума” и ампутацијом КиМ, прихватили да је Србија и нејединствена и дељива. Иако, по члану 13, Србија има обавезу да штити права и интересе својих држављана и Срба у иностранству, Влада Србије је, од октобра прошле године, директно радила против интереса Срба у ЦГ, а у корист криминалног антисрпског режима Мила Ђукановића. Иако је, у Народној скупштини, изгласана војна неутралност земље, Влада је опасно приближила Србију чланству у НАТО пакту, паралелно радећи против руских војних интереса на Балкану. Иако је, чланом 112, командовање војском надлежност председника Републике, и то право је узурпирала Влада Србије. Иако су, према члану 87, природна богатства, добра за које је одређено да су од општег интереса и имовина коју користе органи Републике Србије у државној имовини, пример отимачине 2.213 хектара државног земљишта на Златибору, показује да се то кршење Устава чини под директним патронатом Владе. Иако чл. 142 Устава налаже да се обезбеди јединство судске власти, то чак ни на целој територији централне Србије (без КиМ), није учињено, па се, примера ради, зидање Зукорлићеве ругобе усред Новог Пазара и подизање квазиарапског “ризорта” у Савамали зове светлим примером неимарства, а изградња гондоле на Златибору – дивљом градњом – набраја Стаматовић.

Он је затражио од Николића да јавно одговори по чијем је то наређењу Уставном суду који је, према члану 166, самосталан и независан државни орган који штити уставност и законитост и људска и мањинска права и слободе, у два наврата, наложио да не расправља о сагласности са Уставом Србије Дачићевих и Вучићевих потписа на капитулантском “Бриселком споразуму”!

Извор: Правда