Министарка правде у Ужицу отворила лифт без употребне дозволе! A шта је са Голд Гондолом?!!!

Министарка правде Нела Кубуровић, у друштву свог страначког колеге и градоначелника Ужица Тихомира Петковића (СНС), присуствовала је јуче свечаном пуштању у рад лифта за особе са инвалидитетом, мајке са децом у колицима, бициклисте, рекреативце у том граду

Тиме је настављена пракса да, током предизборних кампања и сличним пригодама, највиши државни функционери по Србији пуштају у рад лифтове и семафоре и на тај начин указују на “велике успехе” власти.

Уместо да је на свом важном радном месту, да правосудни систем чини ефикаснијим и да га усклађује са европским поглављима, министарка правде борави у Ужицу већ два дана. Њена визита се, наравно, “сасвим случајно”, подударила са председничком кампањом напредњака, који са социјалистима предводе власт у том граду. Најпре је у среду присуствовала трибини “Искључи насиље”, када је у Скупштини града говорила о примени новог Закона о спречавању породичног насиља, а јуче је на ужичкој Плажи, пустила у рад наведени лифт.

Поменути лифт је веома важан и то се не доводи у питање, јер ће га користити сви грађани Ужица, како би њиме од подножја старог железничког моста стигли до уређеног шеталишта које иде атрактивном трасом некадашње старе пруге уског колосека, кроз кањон реке Ђетиње. Међутим, да ли је посао министарке правде да пушта у рад лифтове и да на тај начин, у јеку предизборне кампање, привлачи пажњу медија и грађана? Иначе, лифт за који је речено да је безбедан, нема употребну дозволу, али како се чуло, поднет је захтев за њено издавање.

За тај пројекат ужичка власт је добила 3.750.000 динара на конкурсу Министарства правде од средстава која су прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитета), док је из градског буџета издвојено 5.100.000 динара.

Задовољство ми је што сам данас овде и што сам имала прилику да видим како је реализован овај пројекат. Министарство правде је поносно на то што се на врло транспарентан начин троше средства која се прикупљају на основу одлагања кривичног гоњења” – рекла је министарка и оценила да је тај лифт “један од најлепших пројеката који је до сада обишла“, а потом изразила наду да ће за месец дана бити отворена зграда у којој ће бити Прекршајни и Привредни суд у Ужицу, чији изградњу финансира то министарство.

Она је додала да је прошле године од 1.200 пријављених на конкурс тог министарства за расподелу око 350 милиона динара, прикупљених на тај начин, подржано 67 пројеката и најавила да ће следеће седмице бити расписан нови конкурс за расподелу око 600 милиона динара.

Дошао је напокон тај дан да се отвори лифт који свима у граду много значи. Захваљујем се министарки Нели што је дошла да улепша овај дан” – поручио је Милош Зарић, ужички атлетичар и параолимпијац, који се јуче у инвалидским колицима први возио тим лифтом, а који од раније јавно подржава напредњаке.

Министри у Ужицу

Осим Кубуровић, такође “сасвим случајно”, Ужице су за неколико протеклих дана посетила још два министра. У понедељак је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, први пут за свог мандата дошао у град и састао се са градским руководством и пољопривредницима. У среду је долазио министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је присуствовао округлом столу “Финансирање програма у области спорта у јединицама локалне самоуправе” и најавио ће то министарство обезбедити 60 милиона динара за завршетак спортске хале у ужичком насељу Крчагово, чија градња је почела пре седам година.

Извор: данас.рс