Napredno unazad

Недавна одлука удружења малинара Златиборског округа да радикализују протесте и блокирају саобраћајнице због издајничког односа Вучићеве Владе према њима, изгледа да је, ипак, пробудила антисељачки напредњачки режим који искључиво ради за напредне хладњачаре и шверцере малина, па је уочи избора у Севојну, општини са највећим извозом по глави становника у Србији, покренула кампању “игара без хлеба” – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом, како је рекао, беспризорних напредњачких редаљки које се даноноћно одвијају пред очима шокираних Севојничана.

Србија се полако буди. Протести, који су се одржали у Пожеги 11. фебруара ове године, показују да је људима више доста самовоље и удбашке власти Српске напредне странке као и лоповлука њихових намесника на државном и локалном нивоу.
Подсећамо да су грађани Пожеге протестовали  због одлуке локалне власти да за 12 милиона динара купи плац и нелегалан објекат, чији је сувласник муж председнице Скупштине општине Зорице Митровић. “И они уместо да уклоне нелегални објекат, они откупљују исти објекат да за астрономску цену. Значи, цена нелегалног објекта је достигла већу цену него да је легалан. Ради се о веома дрском понашању, о једном скандалу у општини Пожега”, истиче Симо Стокић, стручњак за грађевинско земљиште и легализацију. Агенција за борбу против корупције покренула је поступак провере да ли су одборници скупштине општине Пожега омогућили сукоб интереса и трговину утицајем гласањем да општина купи зграду чији су власници супруг и девер Зорице Митровић, а грађани Пожеге захтевају да се случајем позабави и тужилаштво. Од пре неколико дана у Пожеги је у оптицају “новчаница” од 12 милиона динара, као сатирично подсећање на суму коју је локална власт издвојила за спорну куповину. На новчаници је лик Зорице Митровић, председнице скупштине општине, силуета спорног објекта и порука: “Корупција се кажњава законом”.
Зато смо ми ту да се боримо против оваквих, да сутра и на нашим улицама, уместо проспиретета који обећавају, не буду демонстрације још сиромашнијих грађана Севојна.