Не лаје кера ради села, већ себе ради!

Поштовани ужички напредњаци,
знамо да вам је главни задатак (господине Петковићу) који сте добили од ваших шефова из Београда, како би сте сачували своју фотељу, управо ово што радите у последњих неколико месеци са пресмешним писмима којим нападате своје прве комшије, председника Милана Стаматовића и најуспешнију локалну самоуправу у Србији. Овакво понашање вам и приличи, с обзиром да је на последњим локалним изборима у Ужицу победио Александар Вучић, а не Ви, Тихомире Петковићу, па је и логично да вам управо они диктирају ваш рад, тачније нерад.

Подсетићемо Вас да је на прошлогодишњим парламентарним изборима баш Ваш председник АВ освојио свега 44 одсто гласова у Ужицу, где је имао један од најлошијих резултата у Србији. Наравно, у Чајетини да и не помињемо бруку Вас, златиборских напредњака, јер Вам је АВ освојио непуних 20 процената, док је Милан Стаматовић имао скоро 70 одсто! На последњим председничким изборима, у Ужицу и Чајетини, поново катастрофалан резултат Вашег председника, који већ дуже време није задовољан вашим радом и резултатима, па је само питање времена када ћете Ви отићи у политичку историју града Ужица. Подсећамо, да сте у Ужицу на председничким изборима освојили 48 одсто, што је драстично мање од резултата који је Ваш председник имао у остатку Србије. Са резултатима из Чајетине боље да Вам не стајемо на муку, јер је Милан Стаматовић, као председнички кандидат, освојио три пута више гласова од Вашег АВ!

Сматрамо да је много важније бележити резултате и успехе у вођењу градова и општина, него губити време на непотребна препуцавања, како би сте Ви, Тихомире Петковићу, успели да сачувате своју фотељу коју, наравно, нисте освојили вољом грађана.

За време Ваше власти која траје већ пет година, успели сте да Ужице потпуно уништите и да направите касабу на крају света, од највећег града у западној Србији који треба да буде центар региона и, по развоју, једна од најуспешнијих локалних самоуправа у Србији. Дозволили сте да Вам пропадне инвестиција вредна 15 милиона евра за пречишћавање отпадних вода у Горјанима, дозволили сте да аутопут за Црну Гору оде преко Ивањице, а не преко Ужица, аеродром Поникве и даље стоји, без идеје шта ћете са њим, путеви у сеоским а и у градским месним заједницама изгледају као за време Другог светског рата. Како чујемо, и најуспешнију фабрику наменске индустрије, “Први партизан”, сада хоћете да уништите и ставите под шапу Вашег вође, отварањем исте такве фабрике у Узићима и преузимањем послова које је до сада радио “Први партизан”.

Сигурно је сувишно било шта даље коментарисати и улазити у расправу са једном од најгорих власти коју је град Ужице икада у историји имао и са Вама, господине Петковићу, који сте послушник Ваших пријатеља из Београда. ЗВ вас, постоји једна стара војвођанска народна коју смо сигурни да ви свакако добро знате: “Не лаје кера ради села, већ себе ради!”

Иницијативни одбор Здраве Србије Златиборског округа