Одговор на лажи Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић

Београд, 17.12.2018 – Поводом лажи Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић, изговорених на данашњој конференцији за медије, Савез за Србију издаје следеће саопштење:

Притисци, претње и крађа гласова спровођени у Лучанима претходних 45 дана, кулминирали су привођењем опозиционих активиста на дан избора. Цео дан су грађани Лучана били изложени уценама и претњама од људи који су општином крстарили у џиповима без регистарских таблица и који су прогонили наше активисте. Полиција није реаговала, а увече смо сазнали и зашто, када се приликом нашег мирног уласка у полицијску станицу, обучена у тренерку појавила државна секретарка МУП-а Дијана Хркаловић.

Сам Небојша Стефановић је данас признао да ју је он лично упутио у Лучане да би координисала акцијама батинаша које су предводили доказани криминалци попут чувених Зеље, Маловића и њима сличних.

Госпођа Хркаловић, која је била близак пријатељ пре две године убијеног Александра Станковића, познатог као Сале Мутави, ведри и облачи МУП-ом Србије. Без икаквих квалификација је дошла на место другог човека српске полиције и јавна је тајна да унутар МУП-а организује приватне полицијске јединице које одговарају њој лично. Јуче је изашла на светло дана, очекујући да је неко од присутних удари, гурне или учини било шта што би власт искористила у својој кампањи. Наравно, то се није десило, али су постављена питања шта она ради у Лучанима, зашто полиција не реагује на кршење закона и зашто криминалце не хапси уместо што са њима блиско сарађује.