Одржан други грађански протест у Ужицу „1 од 5 милиона“

Ужице, 2.2.2019 – Удружење грађана Одбрамбена лига Ужица са својим присталицама изразила је протест и овог петка али како су и најавили, у сопственој режији, јер како наводе иницијатори и организатори њихови захтеви односе се искључиво на локалне проблеме на које желе да укажу и да чврсто инсистирају на њиховом решавању.

Други грађански протесту у Ужицу „1 од 5 милиона“ окупио је на платоу испред Градске куће. Ужичани незадовољни радом локалне и републичке власти. Бранислав Бане Трифуновић је рођен и одрастао у Ужицу, те је са одушевљењем дочекан његов говор на протесту.

„Где сте Ужичани, чекам вас два месеца. Срећан сам што вас има много, што желите да се ослободите страха. Када смо пре два месеца почели у Београду да се окупљамо, нисмо се надали ће у Србији бити 50 градова у којима ће грађани рећи да не желе да их власт више назива наркоманима, издајницима, олошима. У Србији 50 градова схватило је да смо ми бољи део Србије, да смо ми грађани које не занима крађа гласова, лоповлук, криминалне банде. Ми смо дигли глас јер имамо право да живимо у нормалној Србији и изборићемо се за то право. Због тога драги моји Ужичани, не одустајте, истрајте, будите упорни“, поручио је Трифуновић.

Никола Којо је подсетио Ужичане да су им животи последњих 30 година испуњени ратовима, отимачином, економском кризом, а последњих седам година се дешава колективна лоботомија, хипноза и свакодневна увреда интелигенција.

 

Извор: www.uziceoglasnatabla.com