Бета,19.1.2020 – Одржана изборна скупштина странке Здрава Србија

Изборна скупштина странке Здрава Србија одржана је данас на Златибору, где су делагати из свих делова Србије одабрали руководство странке и њеног председника.

За председника Здраве Србије изабран је досадашњи представник странке Милан Стаматовић док су за њене потпредседнике изабрани Верољуб Стевановић, Милан Парошки и Бојана Божанић.

Стаматовић је том приликом рекао да је “Здрава Србија једна од ретких партија која је регистрована и настала у унутрашњости Србије”.

“Програм наше странке се заснива на заштити националне економије и њеном опоравку, на децентрализацији и на тим плановима ћемо радити у будућности. Радићемо на популационој политици и на развоју и опоравку српског села”, казао је Стаматовић.

Он је истакао да “морамо више пажње обратити на унутрашњост Србије и да велики градови убирају велики новац на рачун унутрашњости”.

“Оставили смо простора да Српска напредна странка направи уступак да раздвоји локалне и парламентарне изборе, то је добар пут за Србију и за то ћемо се залагати. Ако не буде добре воље да се то уради, наше председништво ће донети одлуку да ли ћемо изаћи на парламентарне изборе или не”, објаснио је Стаматовић.

Према његовим речима, “странка ће радити на ширењу на читаву Србију и отварању одбора тамо где их нема, јер има потенцијала да се то уради у Војводини, Београду и другим градовима”.

 

Стаматовић је навео и да ће “гондола којом је планирано повезивање центра Златибора са врхом Торник највероватније бити пуштена у пробни рад почетком марта”.

Председник покрета Заједно за Шумадију, Верољуб Стевановић истакао је да је “његов покрет једногласно донео одлуку о прикључивању странци Здрава Србија и да је порука коју шаље веома слична”.

“Мислим да успешни људи треба да се удруже и то је наша визија. У програму који ћемо имати треба да се зна шта је оно што ћемо урадити у сваком граду и месној заједници на нивоу Србије и то је прича која треба да нас споји”, рекао је Стевановић.

Председник странке Српски патриотски савез (СПАС) Александар Шапић казао је да је “главни разлог удруживања са странком Здрава Србија слагање око свих суштинских и националних ствари са Стаматовићем”.

“Успели смо у својим локалним срединама да направимо значајне резултате у овим тешким политичким временима. Надамо се да ћемо након избора отпочети неку нову фазу на српској политичкој сцени и да ћемо дати свој допринос развитку Србије. Људи које ће бити репрезенти онога што представљамо, ће бити најбољи људи из датих средина”, навео је Шапић.

Текст преузет са: https://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/122080-odrzana-izborna-skupstina-stranke-zdrava-srbija