Они ће за Први мај радити, и то у моби

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић најавио је да ће за 1. мај на Златибору бити одржана народна свесрпска моба

Како је рекао, то је још једно упозорење власти, министрима и председнику Србије “који крше Устав и законе” и не дозвољавају да почне изградња панорамске гондоле.

“Не можемо да кренемо са изградњом најважније инвестиције у Западној Србији коју финансира општина Чајетина од почетка до краја. То је изградња панорамске жичаре из центра Златибора до врха Торника у дужини од девет километра. То је уједно и најдужа гондола на свету, ове врсте. Укупна инвестиција је 13 милиона евра. Опрему смо набавили. Још пре две године смо почели да увозимо од француске фирме Помагалски. Та опрема за сада стоји”, казао је Стаматовић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је додао да опрема стоји због “опструкције државних институција”.

“Тражимо да радимо уз помоћ грађевинске дозволе. Не мимо закона, већ да радимо све у складу са законом. Очигледно да зато што не подржавамо владајућу коалицију нама то није дозвољено. Ми смо се одлучили да кренемо са овом свесрпском мобом за 1. мај и позвали смо све политичке партије и све синдикате, удружења да нам помогну да подигнемо глас и још једном опоменемо власт да ради свој посао и да не дискриминише локалне самоуправе где на власти нису људи из СНС”, навео ј Стаматовић.

Он је рекао да ће та акција (моба) бити настављена и да неће бити прекинута док се гондола не заврши.

 

Извор: Б92