Ослободимо се напредњачке пошасти!

Ужице, 16.2.2019 –  Новинар Срђан Шкоро пожелео је Ужичанима да се први ослободе напредњачке пошасти и да њиховим примером крене цела Србија.

Шкоро је на четвртом по реду грађанском протесту „Један од пет милиона“ рекао да је држава захваљујући Вучићу банкротирала у сваком смислу економском, моралном, историјском, географском, демографском…

– Не зна се да ли смо више осиромашили материјално или духом. Напредњаци буквално уништавају све. Лажне дипломе и партијске књижице су за њих једно мерило вредности. Напунили су своје џепове до врха и више не знају шта ће с парама. Локалне кабадахије по узору на свог шефа спроводе свакодневно насиље и терују страх грађанима. Овај народ то више не може да трпи и зато шетамо и тражимо правду на улици, јер су институције све до једне згажене – поручио Срдђан Шкоро чије су обраћање грађани прекидали аплаузом.

Он је подсетио да је Ужице било прва слободна територија у тада окупираној Европи и пожелео градјанима Ужица да се први ослободе напредњачке пошасти, јер како је додао они који тренутно владају Србијом немају ни части, ни знања, а понајмање васпитања и зато морају да оду.

 

Студент мастер студија Филолошког факултета, Ужичанин Младен Станић рекао је да не живи у Србији просперитета и да је на истом месту био пред двадесет година на раменима свога оца приликом смењивања режима сличног данашњем.

-Данас сам овде, да за двадесет година моје дете не би било на оваквим протестима, и овде сам јер желим да останем у Србији. Ово је Србија у која може и мора да буде другачије! Панта реи: кажу нам Латини да све тече и да се понавља, али то можемо да зауставимо. Уосталом, у XXИ веку са ужичких славина не тече исправна вода. Ето како пркосимо логици! Добили смо на кружном току и статуу Велике Србије… а Ужице никад мање. Ужице никад незадовољније и затвореније. Да ли нам је од ерског хумора остало само много умора? Мени се чини да јесте – рекао је Станић.

Он је упитао шта је суфицит, да ли је то ваздух који видимо и који удишемо и додао да Ужичанима такав вишак не треба или је суфицит посао који је плаћен тек толико да нас увреди , и суфицит је у туђем џепу.

-Ужице воде нестручни и полуобразовани и зато овде више нема времена за ћутање. Брод тоне, а капетан би први да бежи! Неће моћи! Младост иде из овог града јер прилика готово да нема! Ако нисте дете функционера или ако нисте члан владајуће странке не помажу вам пуно знање и квалификације. За младе се каже да су апатични, да их не интересује политика и да немају осећај одговорности. Могу рећи да ту има мало истине. Сасвим мало. Јер ти млади у свом кратком животу готово да нису окусили стабилне политичке прилике, нису могли да планирају свој живот поуздано, наилазили су на забране и оспоравања. Зато не треба да нас чуди што данас сви уче немачки и своју будућност виде даље одавде – говорио је Станић прекидан узвицима одобравања незадовољних грађана којих је у петак вече било неколико стотина на платоу испред Градске куће.

Он је закључио да много младих верује у промене и позвао будуће професоре, инжењере, пекаре, браваре, лекаре, фризере, економисте да изадју на протест, јер су на протестима млади и они којима је до Србије стало.

Протестни скуп, четврти по реду водио је Зоран Филиповић завршен је мирно протестном шетњом главном улицом. Наредна окупљања заказана су са почетком у 19 часова. Од присутних Ужичана громким аплаузом поздрављена је група Пожежана која је из овог града дошла на скуп. У Пожеги протести најдуже трају у Србији и вечерас је у овом граду обележена годишњица.

 

Извор: www.infoera.rs