Потписници Споразума са народом изнели једногласан захтев

Београд, 12.3.2019 –  Грађани Србије већ три месеца протестују у преко 90 градова. Режим се оглушио о све захтеве грађана који се односе на медијске слободе, обрачун са криминалом и злоупотребама власти и транспарентност у решавању косовског питања. Доста је са понижавањем грађана Србије. Немамо више времена за чекање. Време је да актулени режим оде да би грађанима било боље.

Ми, потписници „Споразума са народом”, после три месеца великих народних протеста против власти под именом „1 од 5 милиона” у више од 90 градова и општина у Србији, имамо само један захтев:

Одлазак актуелног режима и слободни избори на свим нивоима.

Захтевамо моменталне оставке председника Србије Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић.

Тражимо изборе на свим нивоима који ће се одржати након 6-9 месеци у којима би медији били слободни и испуњени остали заједнички захтеви опозиције за фер и поштене изборе.
Први корак ка слободним медијима је тренутна смена директора и уредника информативног програма РТС и РТВ и смена чланова РЕМ-а. Ново руководство РТС и РТВ мора да обезбеди објективно и непристрасно информисање на јавним медијским сервисима, а нови састав РЕМ мора да обезбеди поштовање закона о јавном информисању од стране свих емитера.

За испуњавање ових захтева властима дајемо рок од 30 дана. У случају да се режим оглуши и о ове захтеве, организоваћемо 13. априла велики народни протест у Београду, на који ћемо позвати грађане из целе Србије. У међувремену настављамо пуну подршку свим протестима „1 од 5 милионаˮ који се одржавају широм Србије.