Поводом, беспризорно напредњачки “преведене”, изјаве Милана Стаматовића у емисији “Скенирање”, ТВ продукције “ХелмКаст”

Чајетина, 7.2.2019 –  “Бојим се, мада то не желим, да ће власт својом бахатошћу натерати народ да их са власти терају као оне давне 1903. године. Тада су се тадашњи напредњаци толико однародили и толико бахато се понашали да је народ узео мотке и док нису пребили 100 напредњака, овима није пало на памет да предају власт. Нико од напредњака није смео да изађе на улицу.”

Наравно да се ова моја изјава није односила на 1903, и на сурово иживљавање пучиста над краљевским паром Обреновића, краљем Александром и краљицом Драгом, већ на велике народне обрачуне са однарођеним напредњацима (звали су их и: виделисти), с краја 19. века. Међутим, професионалним “линчмејкерима” из данашње Српске напредне странке који су у хроничном неспоразуму са истином – разним Крстама Јањушевићима, којекаквим “повереништвима” СНС за ово и оно, и њиховим медијским саучесницима у убијању политичких противника – све то не смета да закључе како ми из Савеза за Србију не презамо ни “од чињења било каквог кривичног дела, ни од бацања кроз прозор ни од слања у логоре”, само да бисмо дошли на власт!

Иако знам да глувим и слепим напредњацима нема потребе да било шта објашњавам – због грађана Србије само да разјасним: својеврсни “устанак мотки”, обрачун грађана са дотадашњом влашћу коју су чинили напредњаци, 1889. године, организовали су, нико други до, тадашњи радикали, а повод је била велика корупционашка афера напредњачке владе приликом потписивања уговора о жељезничком зајму!

Иначе, напредњаци ни тада, крајем 19. века, када су владали Србијом, нису имали стварну подршку народа (јер су пропагирали везивање за Аустроугарску, а не за Русију, што је народ желео) – већ су владали искључиво захваљујући вољи краља Милана! Дакле, сличности са садашњим напредњацима је сасвим довољно!