Edit

О нама

Заједно ми људи постижемо више него што је било која појединачна особа икада могла сама.

Контактирајте нас

 Прети ли нови погром Срба на Космету?

Поводом 17. марта, великог погрома Срба са Косова и Метохије, редакција „Србин инфо” је разговарала са председничким кандидатима о томе како би даље требало преговарати са Албанцима и да ли постоји опасност да се понове немили догађаји од пре 13 година. Ево њихових одговора.

Милан Стаматовић:

“Пре свега, требало би одмах прекинути бриселске преговоре и питање Косова и Метохије вратити у Уједињене нације. Тамо имамо вековне пријатеље Русе и ми као држава морамо да инсистирамо на томе. Све до сада што се дешавало, како у даљој, тако и у новијој историји, говори о томе да од Брисела и Вашингтона не можемо ништа добро да очекујемо. Једино на кога можемо да се ослонимо је Руска федерација.

Србија зато мора што пре да се определи – да ли ће да настави путем у загрљај нашим историјским непријатељима, који су нам увек задавали мучке ударце или у савез са Русијом, с којом имамо исте интересе.

Сведоци смо да је Србија у новијој историји стално доносила погрешне одлуке, не схватајући геополитичке промене у свету. Овај пут не смемо да направимо такву грешку. Савез са Русијом је наша једина шанса.

Такође, када је тренутна ситуација на Косову и Метохији у питању, треба истаћи да је на сцени договорени политички маркетинг. То значи да се балкански политичари, договарају о спинованим сукобима у медијима како би себи дизали рејтинге. Таква је ситуација на целом Балкану, па и у односу београдског и такозваног приштинског режима.

Зато морамо да пробудимо српски народ. Морамо унапред да предвидимо ситуацију, а не да поново доносимо погрешне одлуке у историјском тренутку.”

Бошко Обрадовић:

“Нови погром над Србима на Косову и Метохији се већ дешава са антиуставним Бриселским споразумом, који су потписали Дачић и Вучић, као и подизањем границе према Косову и Метохији. То је у овом тренутку највећа опасност за преостале Србе на Космету, јер се једноставно укидају институције државе Србије. Они су остављени практично на милост и немилост приштинском, сепаратистичком режиму и то је оно што је највећи проблем.

Срби немају никакву шансу за опстанак без своје државе и зато је кључна ствар прекинути ове погубне преговоре у Бриселу и тему Косова и Метохије вратити у Савет безбедности, вратити резолуцију 1244 и суспендовати антиуставне бриселске споразуме, чиме се заправо тема Косова и Метохија враћа у кључну државну пажњу, а не препушта стварању лажне државе Косово. Тренутно наш владајући режим, на челу са Вучићем, саучествује у формирању независног Косова и Велике Албаније.”

Мирослав Паровић:

Ово је један од страшнијих датума у нашој историји имајући у виду да су тада шиптарски терористи покушали да етнички очисте простор Косова и Метохије јужно од Ибра. За нашу државу је неопходно, како би очувала суверенитет на територији Косова и Метохије, да сачува сваког човека који тамо живи.

Са Албанцима, и у Албанији и на Косову и Метохији, је договор могуће постићи тек оног момента када буду у потпуности уништена шиптарска мафија која влада процесима на Балкану и прави проблеме не само у нашем региону, него и Западној Европи. Тек када се буде уништила та мафијшка хоботница, могући су разговари о свим темама релевантним за односе два народа.”

Војислав Шешељ:

“Било који преговори или договори Срба са Албанцима нису могући без посредовања Русије. С обзиром на то да увек постоји опасност да се понови шиптарски погром над нашим народом на Косову, Србија треба и мора са да се што чвршће повеже са Русијом и уз руску помоћ да поврати Косово.”

Извор: Србин.инфо