Протест упркос киши

Ужице, 22.2.2019 – Неколико стотина Ужичана вечерас шетало по пети пут. Саво Манојловић: Одбранићемо сваког од нас, јер бранимо Устав Републике Србије

На самом почетку протеста вођа Зоран Филиповић Фипа осврнуо се на догађаје од претходне недеље, којих, како је рекао, увек има на претек

Од почетка сезоне грипа па до 17. фебруара у Србији је регистровано 120000 пацијената са симптомима налик грипу и око 39 смртних исхода. И сада, у таквој ситуацији председник Србије одлази у дечју болницу да обиђе најтеже пацијенте без маске! Мислим да ништа страшније нисам чуо, а наслушао сам се свега и свачега, рекао је Филиповић и додао да је најмање што окупљени грађани могу да ураде је да узму пиштаљке и писну до неба, што су сви и учинили.

Филиповић је даље подсетио да је Зоран Бабић пре три недеље у шкоди налетео на жену која је на наплатној рампи чекала да прође.

–          Три недеље нисмо могли да видимо снимке са сигурносних камера. Ево, кажу да су се појавили, да су снимци намонтирани, а да је Зоран Бабић, по неким изворима, на Кипру-на сигурном, поручио је Фипа.

Пре него је микрофон предао Саву Манојловићу, додао је да не сме заборавити ни хелихоптер, ни поплаве у Обреновцу, ни Савамала, без обзира колико нас власт буде засипала смећем сваким даном.

Саво Манојловић: Одбранићемо сваког од нас, јер бранимо Устав републике Србије

Представника Удружења за заштиту уставности и законитости Сава Манојловића пре вечерашњег протеста у Ужицу чули су грађани у Старој Пазови, Београду, Смедереву, Тополи.

–          Србија је пуна људи који су се попут вас побунили. У Србији се налазе Весна и Марко, они су организатори протеста у Лазаревцу. Уцењени су и премештени на ниже радно место. Оног момента када смо их поменули на протесту, Марка смо успели да одбранимо. Одбранићемо и Весну, одбранићемо сваког од нас, јер бранимо Устав Републике Србије, викнуо је Манојловић а Ужичани су одговорили пиштаљкама.

Манојловић се осврнуо на то да се Ужице до скоро мучило с проблемом пијаће воде.

–  У земљи са најлепшим рекама они нису у стању да регулишу воду. Две нацртане овце да им дате да чувају, једну би изгубили, другу би појели. Они су узели и бацили наш Устав, а направили своју партијску пирамиду, закључио је Манојловић.

Међутим, по његовом мишљењу, пирамида је крхка као кула од карата и пашће.

–  Људи који су у СНС-у на нижим позицијама, тамо су јер су уцењени. Не треба да им звиждимо, то су наши суграђани. Обећавају им сталне послове, а држе их са уговорима на одређено време, рекао је Манојловић објаснивши како их после сваког уговора пошаљу на “одмор” како би опет стрепели.

Говор је завршио закључком да људи треба да схвате да партијска пирамида опстаје на њиховим плећима и када престану да се плаше, она ће тада и пасти.

Рушка Дабић: Човек који никад фирму није имао, хоће од наше земље да је прави

Ужичанка Рушка Дабић рекла је да је тешко пронаћи речи и рећи нешто што већ није поменуто.

–          Зато ћу ја да вам причам шта се мени догађа. Ја сањам један сан годинама. Мучи ме и прогања, ноћна мора је то. У њему један човек-који обожава да лупа руком о сто, воли да вређа, воли да понижава, окупирао је нашу земљу. Одузео нам државу, никада фирму није имао, па од наше земље своју фирму прави, узвикнула је Дабић на шта су окупљени почели да скандирају АВ, АВ, АВ.

Рушка верује да се може изаћи из ружног сна који она сања, а Србија живи.

–          Ходамо зато што хоћемо да знамо да смо све учинили за децу која су са нама и за децу која ће тек доћи. Зато прво себе треба да променимо, себе кад поправимо, онда ћемо ову земљу да поспремимо. Да институције вратимо нама и политичаре научимо да су они ту због нас, поручила је Дабић и додала да је Србија земља њених грађана, као и Ужице, а зграда Градске куће испред које су окупљени, припада управо њима.

Шетња која је уследила, протекла је без инцидената, а најзапеженији био је “старина” из Љубиша са шајкачом и транспарентом. Следећи протест је најављен за следећи петак, у исто време и на истом месту. Филиповић је поздравио грађане Севојна који најављују шетњу у својој општини, али и појачање Ужичанима.

Извор: www.radioluna.rs