Протестна шетња “1 од 5 милиона” у Косовској Митровици

Косовска Митровица, 2.2.2019 – Око сто грађана Косовске Митровице прикључило се протесту “Један од пет милиона”. Они су прошетали до места где је убијен Оливер Ивановић и ту запалили свеће. Скуп је протекао без проблема.

Како преноси Коссев, међу окупљенима су били и најстарији син Оливера Ивановића, Никола Ивановић, супруга Оливера Ивановића, Марина Ивановић, Рада Трајковић, бивши народни посланик, Драгиша Ђоковић, Ненад Радосављевић и троје активиста Локалног фронта из Краљева.
Шетњу је обезбеђивало десетак полицајаца.

Како је за Н1 испричала Татјана Лазаревић, уредница портала Коссев, мањи инцидент се догодио пред почетак скупа, када је једна госпођа добацивала да демонстранти желе да разбију српско јединство.

Лазаревић је испричала да се на протесту Марко Јакшић захвалио учесницима и рекао да је мисија испуњена, а да ће о будућим протестима одлучити након што размисли. Рекао је да желе да покажу да се Косовска Митровиа солидарише с остатком Србије, али и да није заборавила на Оливера Ивановића и да каже “не” паљењу аутомобила и присили.

Подсећамо, након што је на друштвеној мрежи Твитер објавио да ће у Косовској Митровици бити одржан протест “1 од 5 милиона“, Марку Јакшићу, одборнику СДП-а у СО Северна Митровица, упућена је претња. Особа која се на Твитеру потписује као “Балканфоx” написала је Јакшићу да га “треба обесити на сред Теразија за пример”. Након тога, Марко Јакшић је подно оставку на ту функцију.

Извор: www.rs.n1info.com