Први протест ‘Један од пет милиона’ у Прибоју

Прибој, 28.3.2019 – Први протест „Један од пет милиона“ окупио је неколико стотина грађана на Тргу Фапа у Новом Прибоју који су дошли да изразе незадовољство локалном и републичком влашћу. Окупљенима се прво обратио Милан Кашерић, један од организатора скупа који је поручио:

“Нећемо да ћутимо и трпимо, нећемо да гледамо у земљу погнутих глава док нам децу истерују из земље, нећемо да слушамо приче о никад већем БДП и најјачој економији економије. Доста је било.”

На протесту у Прибоју говорио је Драган Нијемчевић, бивши радник и синдикалац Фапа.

„Знате ли да је производња Фапа пала на оно што смо ми никада радили оно што смо ми радили до доручка или у првој смени? Сви радници Фапа су данас били у канцеларији где им је прећено да не смију доћи на протест. Ваша примања драге колеге су дневна потрошња појединих људи у Србији. Од поносних радника Фапа постали сте робови”, рекао је Нијемчевић.

Окупљенима се обратио и председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

“Ариље, Ивањица, Ужице знају како да покрену Србију, како да ресурсе које ми имамо ставимо у функцију да наши млади не одлазе из ових крајева. Али они нас не чују. Зато морамо на улицу”, рекао је Стаматовић.

Након скупа окупљени су прошетали главном улицом до Новог моста.