РЕЖИМСКА ЗЛОУПОТРЕБА РУСИЈЕ

Кад се сусретну лукава балканска и трезвена руска политика, долази до политикантске злоупотребе попут ове данашње — да режимски кандидат за председника Србије одлази у Москву у својству првог човека српске владе.

У тренутку када Шиптари на Косову и Метохији најављују формирање своје војске а НАТО не одустаје од ширења на Исток, Русија жели да ојача одбрамбену моћ Србије склапањем договора око преузимања система С-300, борбених авиона и другог руског оружја. Из руске перспективе то је нешто најважније и заиста неодложно, док из овдашњег погледа на ствари то све има само краткорочну и сасвим прагматичну употребну вредност — добијања важних предизборних поена.

То је једна у низу Вучићевих злоупотреба државничког положаја који још увек обавља, а на руски и Путинов рачун. О нама и о томе како безобзирно манипулише српском јавношћу — да и не говоримо.

Русија не може превише да размишља на наше унутрашње теме, јер, иначе, никада не би могла да нам помогне, са оваквим српским политичарима какви се мењају на положају и користе сваку прилику да ушићаре покоји незаслужени поен или аргумент.

За званичну Москву је Србија пријатељска и братска земља, окружена непријатељима са свих страна. Намера Русије је да нам помогне у овој борби за опстанак српског народа у најтежим околностима. Зато Руси свесно стављају у други план своје гађење према овдашњим политичарима за које добро знају ко су, какви су и шта стварно мисле о Русији, Косову и интересима свог народа. Сво то они чине да не би Србија поново остала без неопходне руске подршке, као 1991. или 1999. године.

Несрећа из 90-их се не сме поновити, као да нам говоре сви наши руски саговорници, на челу са председником Путином. Србија не сме више бити уцењена, унакажена бомбардовањем и санкцијама, оцрњена клеветама и нескривеном неправдом. Па и по цену да се због тога стисне нос и истрпи све оно што по правилу следи када су српски политичари у питању, у виду њихове бестидне замене теза и помпезног извлачења погрешних, искривљених закључака у јавности.

Због тога овакве ситуације нису срамота за нашу руску браћу и за руског председника (искрено забринутог за судбину српског народа), већ само још један доказ спремности овдашњих политиканата на уличарску превару и фалсификовање онога што се заиста догађа.

Није нама Путин крив што до сада нисмо умели да се изборимо за председника који заслужује да, у име свих грађана Србије и целокупног српског народа, заступа српске интересе.

Ми сами морамо да се изборимо за себе и изгласамо престанак оваквих мутних игара и извртања смисла свега што се дешава. Да се све, поразом Вучића и његових превараната, поново врати на своје место и у границе пристојности и истинског фер-плеја.

У недељу, 2. априла, ми Срби имамо прилику да поново нормализујемо и учврстимо наше међусобне односе са Русијом — кроз избор председника-домаћина који има осећај за истину, љубав према Србији и велико, искрено поштовање за нашу руску браћу, саборце и савезнике.