Edit

О нама

Заједно ми људи постижемо више него што је било која појединачна особа икада могла сама.

Контактирајте нас

 Руководство Чајетине захтева хитни састанак са премијерком Брнабић

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић затражио је данас хитан састанак са премијерком Аном Брнабић и ресорним министрима, на коме би заједнички размотрили оправданост доношења одлуке о изради Просторног плана подручја посебне намене Парка природе “Златибор” и претходне Уредбе о проглашењу Парка природе “Златибор”, саопштила је та општина.

Скупштина општине Чајетина донела је 1. јуна одлуку да не учествује у поступку Раног јавног увида у Просторни план, док Уставни суд не одлучи о законитости Одлуке и Просторног плана које је донела Влада Србије.

“Хитност овог састанка условљена је, управо, чињеницом да Рани јавни увид поменутог Просторног плана истиче већ у петак, 15. јуна, након чега се Нацрт овог планског документа може ставити на јавни увид, што подразумева дефинисану и предложену коначно дефинисану границу обухвата овог планског документа”, наводи се у саопштењу

Скупштина општине Чајетина оценила је и да је територија обухваћена Просторним планом знатно шира од подручја које је дефинисано Уредбом о његовом проглашењу.

“Све то је учињено без навођења разлога, циљева и мотива за такав обухват плана, чиме су, више него очигледно, прекршене одредбе Закона о планирању и изградњи, али и интереси грађана Чајетине који нису у могућности да се правовремено припреме за све евентуалне ситуације које могу да проистекну из таквог планског акта”, наводи се у саопштењу општине.

Tекст преузет са: https://naslovi.net/2018-06-13/beta/rukovodstvo-cajetine-zahteva-hitni-sastanak-sa-premijerkom-brnabic/21813676