Руководство Чајетине захтева хитни састанак са премијерком Брнабић

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић затражио је данас хитан састанак са премијерком Аном Брнабић и ресорним министрима, на коме би заједнички размотрили оправданост доношења одлуке о изради Просторног плана подручја посебне намене Парка природе “Златибор” и претходне Уредбе о проглашењу Парка природе “Златибор”, саопштила је та општина.

Скупштина општине Чајетина донела је 1. јуна одлуку да не учествује у поступку Раног јавног увида у Просторни план, док Уставни суд не одлучи о законитости Одлуке и Просторног плана које је донела Влада Србије.

“Хитност овог састанка условљена је, управо, чињеницом да Рани јавни увид поменутог Просторног плана истиче већ у петак, 15. јуна, након чега се Нацрт овог планског документа може ставити на јавни увид, што подразумева дефинисану и предложену коначно дефинисану границу обухвата овог планског документа”, наводи се у саопштењу

Скупштина општине Чајетина оценила је и да је територија обухваћена Просторним планом знатно шира од подручја које је дефинисано Уредбом о његовом проглашењу.

“Све то је учињено без навођења разлога, циљева и мотива за такав обухват плана, чиме су, више него очигледно, прекршене одредбе Закона о планирању и изградњи, али и интереси грађана Чајетине који нису у могућности да се правовремено припреме за све евентуалне ситуације које могу да проистекну из таквог планског акта”, наводи се у саопштењу општине.

Tекст преузет са: https://naslovi.net/2018-06-13/beta/rukovodstvo-cajetine-zahteva-hitni-sastanak-sa-premijerkom-brnabic/21813676