Рушење Вучићевог режима креће из Западне Србије

Надам се да ће Севојно постати нова слободна територија од Вучићевог режима, који је зарад опстанка на власти спреман да призна и независност такозваног Косова.

Ово уочи недељних локалних избора у Севојну, за „Србин инфо“ поручује председник општине Чајетина Милан Стаматовић и истиче да је срамота што Србија још није доделила дипломатски статус дипломатски статус припадницима Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

 

Многе странке и покрети у Србији се представљају као опозиција актуелној власти, али тренутно се чини да само покрет Здрава Србија, чији сте лидер, приоритет даје очувању Космета уместо београдским изборима. Свакодневно упозоравате грађане на најаве и намере Александра Вучића у вези јужне српске покрајине, какав сценарио очекујете у наредном периоду по том питању?

– Здрава Србија већ дужи период упозорава да је режим Александра Вучића спреман да призна независност Косова и Метохије искључиво зарад опстанка на власти и тзв. европских интеграција у које више нико не верује, јер још не знамо ни када ћемо, ни да ли ћемо уопште постати чланица Европске уније.

Идеја о унутрашњем дијалогу о Косову или боље речено Вучићевом монологу са самим собом представља само алиби и припрему народа за одрицање од 17 одсто српске територије, што доказује и константно кршење Устава Србије. Одлука да Александар Вучић лично предложи решење о Косову, као да је то његова бабовина, најбоље показује на шта је све спреман. Сви добро знамо, да о било каквим променама Устава, које се тичу преамбуле о статусу КиМ, могу да одлучују једино Народни парламент и грађани на референдуму, а не један човек.

Како оцењујете спољну политику Србије по принципу „покушавамо да седимо на две столице“ и да ли је она уопште могућа будући да су интереси западних сила често у супротности са руским и са српским интересима, а од Србије се све чешће тражи да се јасно изјаснимо?

– Нажалост, наша спољна политика је издајничка, јер државу води ненародни режим, предвођен Александром Вучићем. Подсетићу вас само колико је пута министар иностраних послова Ивица Дачић лажно обећавао да ће се доделити дипломатски статус припадницима Српско-руског хуманитарног центра у Нишу. Шта је учињено? До дан-данас ништа.

Срамно је да нас понижавају западне силе, до те мере да целокупну Владу и председника државе постројавају нижеразредне дипломате, а да с друге стране окрећемо леђа братској Русији, иако нам је она вековни пријатељи и заштитник наших националних и државних интереса, како по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије и тако и за опстанак Републике Српске.

Колико је данас потребно храбрости јавно иступати против режима председника? Чини се да би већина опозиције најрадије направила политичке пактове са напредњацима?

– Није проблем у храбрости већ у жељи и вољи да окончате диктатуру једног човека. Уколико странке нису спремне да се одрекну личних и партијских интереса не можемо говорити о постојању истинске опозиције која ће бити реална противтежа актуелној власти.

Организована напредњачка машинерија, потпомогнута медијском пропагандом националних телевизија попут тзв. Јавног сервиса, „Пинка“ и „Хепија“, чини све да дисквалификује лидере опозиционих странака, промовишући мимо свих закона, једну странку и њеног лидера. С друге стране, постоји лажна опозиција која користи сваку прилику да ради за Вучићеве интересе и чији је циљ да постане део власти.

Више на https://srbin.info/2018/03/03/stamatovic-za-srbin-info-rusenje-vucicevog-rezima-krece-iz-zapadne-srbije/