Шабац, Параћин и Чајетина траже формирање експертске радне групе за изборна правила

Београд, 26.12.2018 – Председавајући Савеза за Србију, лидер Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник општине Параћин и заменик председника ДС-а Саша Пауновић изнели су на састанку у Министарству државне управе и локалне самоуправе усаглашен захтев Шапца, Параћина и Чајетине да буде формирана експертска радна група за изборна правила.

“У Србији су урушени темељи цивилизованог политичког живота и у овим околностима није могуће одржати поштене изборе. Услове за слободне и поштене изборе, прихваћене од свих истински опозиционих странака, потписници су упутили свим надлежним државним институцијама, а Зеленовић као председавајући СзС је посебним дописом о овим захтевима обавестио министра Ружића”, наведено је у саопштењу из Зеленовићевог кабинета.

Део експертске групе који предлажу ове три јединице локалне самоуправе предводила би професорка Правног факултета Весна Ракић Водинелић.

Данашњи састанак као други у низу, организован је после обраћања Небојше Заленовића Конгресу Савета Европе почетком новембра.

У саопштењу се наводи да су протестна окупљања десетина хиљада грађана сваке суботе у Београду порука режиму Александра Вучића да Србија не пристаје да буде заробљена држава.

“Поштени избори су начин на који ће грађани и земља вратити изгубљено самопоштовање”, пише у саопштењу.