Савез за Драгачево: Чајетина рецепт за Лучане

Чачак, 27.11.2018 – Општина Чајетина може бити један од добрих узора како савез за Србију, савез са Драгачево жели да неке ствари унапреди у интересу грађана”, казао је Милан Радичевић носилац листе овог покрета на предстојећим локалним изборима, који ће бити одржани 16. децембра у општини Лучани.

„Обезбедићемо транспарентне конкурсе на којима ће једнаку шансу имати сви образовани и квалитетни људи. Субвенционисаћемо камате за стамбене кредите за младе брачне парове, обезбедићемо најмање два милиона динара за стипендије најбољих ученика и студената и подићи буџет за пољопривреднике на највиши могући ниво од 35 милиона динара“, казао је на данашњој конференцији за медије носилац листе Милан Радичевић.

Медијима се обратила и Мирјана Стевановић, кандидат за одборника која је указала на алармантне податаке у претходној години када се родило 100 беба мање у односу на број умрлих.

„Општина из буџета треба да издваја за свако прво дете, од постојећих 30 хиљада динара да одвоји 50 хиљада динара, за свако друго по 70 хиљада динара и свако треће или наредно дете по 90 хиљада динара. Наш програм је и помоћ младим брачним паровима који желе да се остваре као родитељи, тако што ће за сваку вантелесну оплодњу определити 300 хиљада динара. Формираћемо Фонд подршке породици, који ће се финансирати делом из буџета и делом из донација, а један од приоритета ће бити помоћ тешко болесној деци“, рекла је професор Мирјана Стеваовић.

Иначе, конференцији за медије присуствовали су и шеф изборног штаба Раде Драговић и кандидат за одборника Вукашин Вујовић.

Извор: Глас западне Србије