Савез за Србију: Не признајемо изборе док не буду фер и слободни

Београд, 18.12.2018 – Један од оснивача Савеза за Србију (СзС) Небојша Зеленовић изјавио је данас да уједињена опозиција не признаје изборе у Србији све док буду испуњени њихови захтеви о одржавање фер и слободних избора.

Зеленовић је на конференцији за новинаре у Београду рекао да су током локалних избора у Лучанима прикупили довољно “крунских доказа” који говоре да избори нису фер и слободни и најавио да ће бити достављени надлежним телима у Србији, амбасадама, ЕУ и српском парламенту.

Лидер Двери и један од оснивача СзС Бошко Обрадовић рекао је да су на изборе у Лучанима изашли како би документовали доказе о нерегуларним изборима, “врхунцу диктатуре и тоталитаризма” и представили их Србији и читавом свету.Обрадовић је затражио хитну оставку државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић, која је на дан избора била у полицијској станици у Гучи.

“Тражимо хитну смену Дијане Хркаловић са места државне секретарке, јер не сме да мафија има државног секретара и не сме да се државни апарат ставља у службу СНС како би се покрали још једни избори”, рекао је Обрадовић.

Он је изнео неколико примера изборних нерегуларности које су представници СзС пријављивали, али на које полиција није реаговала, попут нерегистрованих аутомобила који су кружили општином Лучани и паралелних спискова.

Обрадовић је казао да полиција није саслушавала ни приводила у таквим случајевима, већ је приводила опозцију која је указивала на нерегуларности.

Он је позивао градјане да се придруже у суботу 22. децембра наставку протеста и покажу да су спремни да се боре за своја права, слободу медија, избора и да се боре против насиља.