Савез за Србију: РЕМ је постао један од одбора СНС-a

Београд, 16.10.2018 – Лидери Савеза за Србију оценили су данас да је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) постало “један од одбора Српске напредне странке”, а да су људи који га чине “одговорни за медијски мрак у Србији”.

Председавајући Председништва тог опозиционог блока током октобра Јанко Веселиновић казао је новинарима испред седишта РЕМ-а у Београду да то тело не ради свој посао и да су се стекли услови да Савез за Србију затражи хитну промену таквог стања и пуну примену Закона о електронским медијима.

“РЕМ је током избора 2016, 2017. и ове године одбио да надзире рад електронских медија и тиме је постао филијала Српске напредне странке. РЕМ није одузео фреквенцију телевизији Пинк иако је било десетине, па и стотине разлога за то, да опомене РТС и РТВ због необјективног информисања и готово потпуног запостављања опозиције”, казао је Веселиновић.

Он је додао да РЕМ није реаговао ни када је телевизија Пинк недавно директно преносила седницу Главног одбора СНС-а иако је то како је рекао, законом забрањено ван кампање.

“РЕМ је пропустио да казни телевизију Пинк и због вредјања Милице Ракић која је погинула у бомбардовању 1999. године, због цртања мете на челу Оливера Ивановића”, казао је Веселиновић и додао да градјани знају да је тај медиј “продужена рука Александра Вучића”.

Док су се лидери Савеза за Србију обраћали новинарима, испред седишта РЕМ-а се појавила чланица тог тела Оливера Зекић која је представнике опозиције оптужила да врше притисак на независност тог регулаторног тела.

“Ово је чист фашизам, покушај домаће верзије Информбироа. Они неће да прочитају Закон о електронским медијима у коме јасно пише чиме се бави РЕМ. Ако нешто хоће, нека упуте писмени захтев, ово није ни место ни начин да се обрачунавају са институцијама”, казала је Оливера Зекић.

Она је додала да нико из власти не притиска РЕМ, јер, како је рекла, “ово није 2012. година”.

(Бета)