Савез за Србију: Власт у Србији наставља да врши и брани политички криминал

Београд, 04.10.2018 – Изјава Ђорђа Милићевића, шефа посланичког клуба СПС-а у Народној скупштини, о томе да у Шапцу, Параћину и Чајетини треба расписати ванредне локалне изборе, представља сраман и циничан одговор власти на почетак процеса којим ће пред Саветом Европе бити отворен поступак о утврђивању политичког криминала у Србији.

У ове три локалне самоуправе, на изборима одржаним 2016. године грађани су дали мандат Небојши Зеленовићу, Саши Пауновићу и Милану Стаматовићу и њиховим политичким партнерима да управљају јавним пословима. СНС и њихови савезници су изгубили изборе и остали у опозицији.

Централна власт незаконито и срамно, више од две године, брутално покушава да промени вољу грађана. Власт злоупотребљава полицију, тужилаштво и цео репресивни систем.
Као и до сада, поручујемо им да неће успети у својим криминалним намерама.

Слободно изражавње политичке воље је основ изградње нормалног друштва и доброг живота. Савез за Србију ће се, заједно са сваким добронамерним, изборити да слободни људи Србије сруше аутократију и да политички криминал збришу, казне и пошаљу у историју.