Србији треба регионализација и децентрализација!

Бeоград – „Дугогодишње искуство и рад у локалној самоуправи утицали су на то да се кандидујем за председника и тако укажем на то како се у Србији крши Устав и закони.То је једини начин да се српска јавност упозна са дешавањима на терену као на Златибору нпр.” рекао је у емисији Прави угао председнички кандидат Милан Стаматовић.
Мене је“ , каже Стаматовић „кандидовао народ , иако сам био члан Демократске странке Србије. Критикујем СНП зато што су одступили од изворног програма.Тај заокрет према ЕУ је штетан за Србију“,  рекао је Стаматовић.

Афера Златибор у вези са узурпацијом државног земљишта још није завршена, а дивља градња коју помажу спорни инвеститори и поједини политичари узима маха.Локална власт је ту онемогућена да било шта озбиљније уради.

„Србија , каже Стаматовић „не треба да уводи санкције Русији, и никада не треба да приступи НАТО, као ни да дозволи продају земље странцима .

Мислим да Војводини не треба аутономија, њу траже појединици ради сопствених интереса. Србији треба децентрализација и регионализација која ће омогућити равномеран развој свих делова Републике,“ закључио је он.

Извор: rtv.rs