Стаматовић: Чедомире, ја не подводим српску децу Русима, већ их изводим из твог окупационог логора на Косову и Метохији!

Чајетина, 10.12.2018 – Више од хиљаду српске деце је, кроз акције које смо организовали са братством манастира Хиландар, уз нашу помоћ, први пут уопште изашло из својеврсног окупационог логора у који су Косово и Метохију претворили Чедини НАТО пријатељи, а ја сам на десетине пута био на КиМ, увек у циљу помоћи Србима, а никад, као Чеда, ради издаје КиМизјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом монструозних оптужби омиљеног напредњачког “опозиционара” Чедомира Јовановића да је “подводио десетогодишњаке руским паликућама”.

Јовановић је оптужио Стаматовића и да је “патриота до последњег златиборског ара” који Србију “брани” испред Филозофског факултета, уместо да је на Газиводама, “с пушком у руци кад Тачи иде да пије кафу”, као и да је лидер ЗС организовао некакав паравојни камп којим су командовали “руски агенти жељни крви”, а “деца од 13-14 година обучавана за некакве ратове и агресивно понашање”.

– Тачно је да је Чајетина једина општина у Србији која има своју Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом. Јесмо помогли и одржавање “Омладинско-патриотског кампа” на Златибору, али не с циљем изазивања крвопролића и организовања пуча, како бестидно подмеће напредњачки трбухозборац Чедомир, већ смо их учили родољубљу и љубави, а не велеиздаји и мржњи, да воле своје, а поштују туђе. Било је и руских инструктора, али омладинци се нису подучавали агресији и насиљу, већ оном што смо и и ми старији учили на часовима опптенародне одбране и друштвене самозаштите. А пушке нису биле руске као што лаже напредњачки комесар за расрбљивање Србије Чедомир, већ пластичне кинеске играчке – одговорио је Стаматовић.

Он је подсетио и да је полиција упала у камп који је, прошлога августа, организовало Удружење учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије, без икаквог писаног налога, уз усмено образложење “Јављено нам из Београда!”, само након неколико сати од тренутка када је то јавно захтевао управо Чедомир Јовановић.