Стаматовић демантовао Ружића: Није било састанка

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић демантовао је данашњу тврдњу министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића, да су он и председници општине Параћин и Шабац одржали радни састанак са министром Ружићем у згради Владе.

Како је Стаматовић навео у саопштењу, до “радног састанка” није дошло ни пре 28. јуна, за када је била заказана расправа у Савету Европе о жалби Параћина, Чајетине и Шапца због дискриминације коју ове локалне самоуправе трпе од републичке власти, као ни јуче.

“Пауновић, Зеленовић и ја били смо, у заказано време, јуче, у згради Владе, пошто смо, претходно, ми Златиборци, као знак добре воље, одложили нашу протестну шетњу до Београда, али сам ја инсистирао да, пре било каквог разговора, врх Српске напредне странке откаже, експресно заказани, контрамитинг у Чајетини”, навео је Стаматовић.

Он је додао да је министар Ружић “више пута излазио из канцеларије, да би им онда саопштио да се, заправо, чуо са извесним Дарком Глишићем који му је рекао да они само полажу венце на том брду”.

Министар Ружић је раније данас казао да је већ имао радни састанак са председником општине Чајетина Миланом Стаматовићем, градоначелником Шапца Небојишом Зеленовићем и председником општине Параћин Сашом Пауновићем и да су тада разговарали о њиховом обраћању Савету Европе.

Ружић је рекао да му оно за шта се залажу председници три општине изгледа “као најава хипотезе” и да нема говора да су те локалне самоуправе дискриминисане.