Стаматовић: ЕУ у Бриселу да наметне тему истраге убиства Ивановића

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић позвао је данас високу представницу Федерику Могерини да у Бриселу, на наредној рунди дијалога Београда и Приштине, као прву и најважнију тему постави анализу сазнања о убиству Оливера Ивановића до којих су две стране дошле у протеклих шест месеци.

У писаној изјави, Стаматовић је од тужилаштва и министра унутрашњих послова Србије затражио да већ данас саопште имена налогодаваца, креатора и финансијера, како се изразио, “хушкачког пропагандног спота” против Ивановића који је емитован на телевизији, јер сматра да то може бити први индиректан траг за озбиљну истрагу мотива убиства.

Стаматовић је додао да је председник Србије Александар Вучић на дан убиства породици Ивановића и целокупној јавности обећао да ће српске безбедносне службе за 15 дана саопштити своја сазнања о том злочину, али да се то још није догодило.
“Подсећам Јавно тужилаштво чију (не)пристрасност доводи у питање чак и Венецијанска комисија, да, по сили закона, мора да истражи овај злочин, укључујући и улогу поменуте телевизије, али и Регулаторног тела за електронске медије које је, мимо свих закона, некоме ‘дало зелено светло’ за емитовање ТВ ‘потернице’ која је више личила на позив за убиство него на страначки спот Вучићеве Српске листе”, навео је Стаматовић.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици из ватреног оружја, испред просторија те странке. Његов убица још није пронађен.