Стаматовић: Грађанин Гавриловић у мантији српског патријарха јуче је агитовао за Вучићеву партију, а против грађана Србије!

Чајетина, 25.3.2019 – Има право грађанин Мирослав Гавриловић (световно име садашњег патријарха Иринеја) да, кад скине мантију, ако хоће, учествује у страначкој кампањи “Будућност Србије”, може, ако му је до тога, и да се учлани у Вучићеву партију, али нема мандат тренутни носилац титуле светог трона пећких архиепископа и патријараха да бахатог председника СНС назива лавом, а четири петине грађана Србије који се противе Вучићевој предаји Косова и Метохије, најприземније вређа, као што је то учинио јуче у Нишу – изјавио је председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом патријархове тврдње да грађански протести против садашњег режима “дају снагу нашим непријатељима”.

Тужно је, нечасно и нехришћански да се, у данима Великог часног поста, на дан почетка НАТО агресије на нашу земљу и дан уочи 78. годишњице срамног потписивања приступнице Београда Тројног пакту, односно поклоњења Немачком Рајху, оној истој држави чијој се премијерки данас, свако мало, Александар Вучић заклиње да ће предати Косово и Метохију (КиМ), патријарх српски бави огољеном партијском пропагандом у корист истог тог Вучића – приметио је Стаматовић, изражавајући, као грађанин Србије и верник Српске православне цркве, неверицу у оно што патријарх Иринеј дозвољава себи да чини, наводно, у име наше свете цркве.

Да подсетимо, патријарх Иринеј је јуче у Нишу, у присуству председника Републике Србије и највиших представника владајуће коалиције, између осталог, рекао: “Оно што видимо данас на улицама није добро, то даје снагу нашим непријатељима. Зна се како се долази до положаја и до власти, на овај начин не могу доћи, нити наудити, али могу наудити своме народу и својој држави. А, верујем да то не желе. Можда су друге жеље јаче од њих, али морају да размисле шта чине и да се са мало више љубави обрну своме народу, својој отаџбини и својој будућности”, рекао је патријарх.