Стаматовић: И полагање заклетве пред Тачијем је припрема терена за реализацију пројекта велеиздаје

„ТО НИЈЕ НИШТА ДРУГО НЕГО АПСОЛУТНИ ПОРАЗ НАПРЕДЊАЧКОГ УЗУРПАТОРСКОГ РЕЖИМА“

  • „Полагање заклетве српских судија и тужилаца пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем, све у складу са уставом и законима Косова, без навода и фусноте, уз одобрење и бескрупулозно лобирање издајника Александра Вучића, није ништа друго него апсолутни пораз напредњачког узурпаторског режима“

ПРЕДСЕДНИК Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је да је данашњим полагањем заклетве српских судија и тужилаца са Косова пред косовским председником Хашимом Тачијем, „напредњачки узурпаторски режим потврдио да признаје независност Косова али и да не поштује Устав Србије“.

Стаматовић је у саопштењу оценио да је укључивање српског судског особља у косовско правосуђе „завршни корак ка заокруживању процеса издаје Косова и Метохије“.

„Полагање заклетве српских судија и тужилаца пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем, све у складу са уставом и законима Косова, без навода и фусноте, уз одобрење и бескрупулозно лобирање издајника Александра Вучића, није ништа друго него апсолутни пораз напредњачког узурпаторског режима“, навео је Стаматовић.

Он је додао да су локални избори, одржани 22. октобра по законима Косова и на којима је како је навео „Вучићева листа победила“, били „припрема терена за реализацију комплетног пројекта велеиздаје, уз аминовање ЕУ и NATO“.

Пред председником Косова Хашимом Тачијем раније данас су заклетву положиле судије и тужиоци из мањинских заједница који ће радити у судовима на северу Косова.

Српске судије и тужиоци у уторак, 17. октобра, нису дошли на полагање заклетве чиме је требало да почне примена споразума Споразума о правосуђу који је постигнут у Бриселу 10. фебруара 2015. године.

Према Споразуму из фебруара 2015. године, предвиђен је јединствени правосудни систем, односно један основни суд и једно основно тужилаштво за цео регион Митровице.

Извор: Факти.орг